YESSS

Látványos és szórakoztató programokkal vár a Kutatók Éjszakája

A szervezők a tudományos, kutatói életpályát szeretnék népszerűbbé tenni a fesztivállal, amelyet Európa sok-sok országában egyszerre rendeznek meg.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A programokat úgy állítják össze a szervezők, hogy minden korosztály a gyerekektől a felnőttekig megtalálja a neki érdekes lehetőségeket. A fesztivál nemcsak előadásokkal, hanem elsősorban interaktív programokkal várja az érdeklődőket, azt szeretnék, ha a látogatók aktív részesei lennének a kísérleteknek.

Az eseménysorozat egyik kiemelt szervezője a Bay Zoltán Kutatóintézet, mely Budapesten, Szegeden és Miskolcon is várja a látogatókat a programjaira 2019. szeptember 27-én. Budapesten például megtudhatják az Utazó Planetáriumban, hogyan keletkeznek a csillagok és játszhatnak űrkutatósat; megismerkedhetnek a lézer felhasználásának játékos oldalával, valamint lesznek kémiai kísérletek. A tudományos módszerek hétköznapi felhasználása iránt érdeklődők hallanak majd a háztartási hulladék csökkentése és az újrahasznosítás lehetőségéről, s részt vehetnek egy bűnügyi helyszín vizsgálatában és egy bűneset felderítésében is. Este látványos lézershow várja a látogatókat.

Miskolcon a Bay-Boy nevű robotfiú fogadja a látogatókat, Szegeden pedig Magneto és Ironman, a két szupererő mérkőzik meg egymással.

A részvétel ingyenes, tudományos felkészültség nem szükséges hozzá. A teljes program megtalálható a www.kutatokejszakaja.hu honlapon.

címkék: