FITTFAZÉK

Van jobb a felhőkenyérnél is! Ez a szénhidrátmentes kenyér felrobbantotta a netet!

Egészséges, bûntudat nélkül eheted és még finom is. Ezt neked is ki kell próbálnod!
  • Szerző: FÁB

A lisztmentes élet egyik legnagyobb kihívása, hogy hogyan helyettesítsük a kenyeret. Hiszen a kenyér szinte megkerülhetetlennek tűnik a mindennapokban. A felhőkenyér nagyszerű alternatíva volt erre, de van még ennél is jobb! Íme a cukkini-kenyér, mely finom, egészséges és könnyű!

Hozzávalók

  • 5 tojás

  • 70 g dió

  • 70-90 g magkeverék, például szezámmag, lenmag, chia mag, napraforgó stb

  • 1 közepes cukkini

  • csipet só

  • 1/4 teáskanál majonéz

  • ízlésed szerint akár további, szezonális fűszerek

Elkészítés

  • Egy tálban verd kemény habbá a tojásfehérjéket

  • Gyaluld le a cukkinit, vagy vágd vékony csíkokra és nyomkodd ki belőle tenyereddel ki a nedvesség nagy részét

  • Õröld le a diót és a magvakat (porszerű őrleményre)

  • A tojásfehérjéből  készített hab kivételével keverd össze egy tálban az összetevőket

  • Óvatosan forgasd össze a keveréket a habbal

  • Sütőpapírral kibélelt, magas falú sütőformába öntsd a masszát, majd 180 fokos sütőben süsd 30-40 percig, végezz tűpróbát is a biztonság kedvéért!

  • Szeletelve szendvicsként fogyaszthatod, a különböző fűszerek és magok variálásával pedig ízét is változatossá teheted

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?