FITTFAZÉK

Sütés nélkül készül a legújabb diétás, roppanós kókuszszelet

Mennyei kombináció a kókusz és a csokoládé. Nem csak szemet gyönyörködtető, de eszméletlenül finom is! És mivel cukor nélkül készül, még egészséges is.

Ez a csokoládéval borított kókusz ropogós rendkívül egészséges, hisz finomított cukor hozzáadása nélkül készül. Csupán öt  hozzávalóból, 5 perc alatt elkészül.

HOZZÁVALÓK:

  • 3 csésze édesítés nélküli kókuszreszelék
  • 1 1/2 csésze kókuszvaj, olvasztva
  • 1 ek vanília kivonat
  • 2 ek folyékony diétás édesítő

CSOKOLÁDÉ RÉTEGHEZ:

  • 1 csésze fekete csokoládé chips
  • 4 ek kókusz vaj

ELKÉSZÍTÉS:

1. Bélelj ki sütőpapírral egy 20x20 cm-es tepsit úgy, hogy a papír túllógjon a tepsin. Spricceld meg kókusz sütőolajjal.

2. Tedd a kókuszvajat egy mikrózható edénybe, és olvaszd 1 percig. Keverd meg, és ha szükséges, tedd vissza még 30 mp-re.

3. Egy nagy tálban, fakanállal keverd jól össze az alap hozzávalóit: a kókuszreszeléket, az olvasztott kókuszvajat, az édesítőt és a vanília kivonatot.

4. Helyezd a keveréket a kikészített sütőlapra, és az ujjaiddal vagy a mérőcsésze aljával egyenletesen nyomd bele.

5. Szórd a fekete csokoládé chipset és a kókusz olajat egy mikrózható edénybe, és kapcsold be 1 percre. Vedd ki, keverd át, majd - ha a csokoládé még nem olvadt el tökéletesen - told vissza újabb 30 mp-re. Fakanállal dolgozd el szép simára, egyenletesre.

6. Öntsd a csokoládés keveréket a kókuszosra. Díszítésül szórj a tetejére kókuszreszeléket. Tedd hűtőbe legalább másfél órára.

8. Vágd szeletekre. Légmentes dobozban, hűtőszekrényben tárold, mert a kókuszvaj megolvad szobahőmérsékleten.

És ezeket olvastad már?