FITTFAZÉK

Sosem találod ki, miből készül ez mennyei diétás palacsinta

Ez a világ legegyszerûbb palacsintája! Ráadásul alig tartalmaz szénhidrátot, így bátran fogyaszthatod, amikor csak megkívánod.

Itt a cukkiniszezon, most tényleg fillérekért juthatunk hozzá ehhez az egyszerű zöldséghez. Gyakorlatilag bármit készíthetünk belőle, hiszen köretnek, édességnek, kenyérnek és lecsónak is nagyon finom. Most azonban egy tényleg telitalálatos receptet mutatunk!

Cukkini palacsinta

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 1 közepes cukkini
  • 5 szelet bacon
  • 3,5 evőkanál kókuszliszt vagy 2 ek. CH-killer rostkészítmény
  • 1 evőkanál apróra vágott hagyma
  • 1 kávéskanál fokhagyma granulátum

1. A szalonnát süsd meg egy serpenyőben, és hagyd kihűlni őket. A kisült zsírt tedd félre a palacsinták kisütéséhez.

2. A megtisztított cukkinit egy aprítógépbe téve aprítsd, majd add hozzá egy másik tálban habverővel elkevert tojásos, hagymás, fokhagymás keverékhez.

3. Törd apró darabokra a megsütött bacon szeleteket és add a masszához. A legvégén következik a kókuszliszt. Óvatosan keverd össze az egészet.

4. Egy serpenyőben, amit a szalonnazsírral kikentél, süss palacsintákat a masszából. Kb. 1/4 csészényi szükséges darabjához. 5 perc sütés után fordítsd meg és süsd a másik felét is aranybarnára.

5. Rácsra téve hűtsd ki és ha nem tudod megenni bátran tedd a hűtőbe vagy akár a mélyhűtőbe.