FITTFAZÉK

Olasz desszertek csúcsa: Vadító citrompite, amit csak imádni lehet

Mediterrán életérzés, napsütés, Toscana! Minden benne van ebben a telitalálatos sütiben. Leginkább persze a citrom, melynek íze és illata mámorítóan omlik szét, ahogy szádba veszed az első falatot.

Egy igazi édes-savanykás finomság forró napokra! Már a citromos krém látványára beindulnak a Pavlovi reflexek! Lehetetlen ellenállni ennek a finom süteménynek! Most a kímélő, diétás változatot mutatjuk, cukor nélkül!

Citromhabos sütemény

Hozzávalók:

a tészta alaphoz:

  • 1/2 csésze (kb. 15 dkg) vaj vagy kókuszzsír
  • 1/4 csésze Eritrit
  • 1 csésze Norbi liszt
  • 3 tojás sárgája
  • 1 ek. tejföl
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj

a krémhez:

  • 35 dkg mascarpone
  • 1/2 csésze friss citromlé - kb. 5-6 citromból
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1/2 csésze Eritrit
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál útifűmaghéj
  • 1 teáskanál vanília kivonat

 

Így készítsd:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.

2. Tedd keverőgépbe a vajat (vagy kókuszzsírt), az édesítőt és a citromhéjat és készíts belőle egységes masszát, majd adagold hozzá a lisztet, a tojást, a tejfölt és jól dolgozd össze.

3. Simítsd a masszát a kibélelt tepsibe és tedd 20 percre a sütőbe. Amikor kész, vedd ki a tepsit a sütőből, hagyd kihűlni a tésztát.

4. A mascarponét keverd ki a citrom levével és a héjával, illetve a tojássárgákkal. Add a krémhez a vanília kivonatot és az útifűmaghéjat. Keverd újra át!

5. Simítsd rá a krémet a kihűlt tésztára és tedd vissza a sütőbe 20-25 percre, amíg a réteg viszonylag masszív állagúvá nem változik. Időnként nézz rá, nehogy megégjen. Ha kell csökkents a sütési időt.

6. A sütőből kiemelve hagyd kihűlni. Csak hidegen szeleteld!

Tálalás előtt díszítsd porított eritrittel és citromkarikákkal!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?