kulcsár edina
Ha a magas eperárak ellenére lekvárt fõznél be, biztosan érdekel ez az ötlet. A legapróbb dolgokban mindig ott rejlik a hatalmas lehetõség!
Amikor nagyobb mennyiségű epret használunk fel - például lekvár vagy szörp főzésekor - vérző szívvel dobjuk a kukába az akár több kilónyi epercsumát. Legalábbis eddig ez történt.
Mostantól felhasználhatod a korábban szemétnek hitt csumákat is:
fantasztikusan ízletes epervizet készíthetsz a segítségével!
Ennél kényelmesebben nem is juthatsz diétás vízhez, hiszen a sok csuma teljesen ingyen áll rendelkezésre, ezt kell felöntened vízzel.
Mindössze arra figyelj, hogy az epervíz alapjául szolgáló epercsumák közt ne legyen romlott vagy penészes.
A beteg darabok ugyanis az egész italod ízét elrontják!
Az epercsumákat nem kell megmosnod, hiszen mielőtt nekiálltál volna válogatásnak, tisztításnak, már megmostad a gyümölcsöt. Az epercsumát maszatosnak látod ugyan a piros lé miatt, de az nem kosz! A fölösleges újraöblítéssel éppen az ízanyagokat távolítanád el.
1. Tegyél 1 maroknyi epercsumát egy literes befőttes üveg aljára.
2. Öntsd fel vízzel.
3. Majd jól zárd le az üveg tetejét és mehet a hűtőbe! Hagyd legalább 2 órát állni!
Istenien illatos, hűsítő epervized lesz! NULLA FORINTBÓL!
Nincs benne tartósítószer, se cukor! Csak a gyümölcs eredeti zamata! Mire a lekvárod elkészül, ez is szépen lehűl. Szűrd át és kész!