kulcsár edina
Végre egy igazi csokoládé, ami garantáltan nincs agyoncsapva cukorral. Ugyanis ez egy házi készítésû finomság és csak az került bele, ami tényleg kell: a hozzávalókon kívül sok-sok szeretet! A cukrot messzire számûztük, így nemcsak finom, hanem egészséges is!
Ha még soha nem érezted a színtiszta csokoládé ízét, itt az alkalom, hogy próbát tegyél! De nehogy elindulj a boltba, inkább olvasd el ezt a receptet!
Mert most olyan csokoládét készítünk, ami garantáltan mentes minden adalékanyagtól, sőt, cukor egyáltalán nem kerül bele!
Az alapja nagyon egészséges kókuszzsír, ebbe kell belekeverni a kakaót és a tejport. Minderre jön a kókuszchips... hmmm... Ehhez a finomsághoz már csak a pálmafás tengerpart hiányzik! Csukd le a szemed, amikor a szádba teszel egy darabkát a kókuszos csokiból: látni fogod magad előtt a tengert és a pálmafát is!
Knap Daniella receptje
Hozzávalók:
Így készítsd:
1. A kókuszzsírt mérd ki egy tálba, és mikróban olvaszd fel.
2. Ezután kézi habverő segítségével keverd el benne a többi hozzávalót.
3. Majd a masszát öntsd sima szilikon formába. (Ez az adag két 13x13 cm-es formához elég.)
4. A még képlékeny csoki tetejét szórd meg a kókuszchips-el, majd tedd hűtőbe, hogy megdermedjen.
5. Dermedés után, tetszés szerint vágd fel és már fogyaszthatod is!
Tippek:
- Nem fontos szilikon formát használnod a kiöntéshez, viszont mindenképpen valamilyen műanyagot válassz, mert arról könnyen leválasztható a kész csoki.
- Ne készítsd túl vastagra a csokit, ez a vékony, roppanós változat sokkal finomabb!
- A kókuszreszeléket érdemes eleve belekeverni a csokiba a többi alapanyaggal együtt, viszont a chipset érdemes a tetejére szórni.
- Szobahőmérsékleten könnyen megolvad, így fogyasztásig mindig tartsd hűtőben.