kulcsár edina
A lángos az egyik legfinomabb magyar specialitás, de nem éppen a diéta jut róla eszünkbe. De elõkerült most egy szuper recept, ami rácáfol a korábbiakra: igenis létezik olyan lángos, ami nem hizlal!
Hogy lehet egy lángos fogyókúrába illeszthető? Hát úgy, hogy szénhidráttartalmát lecsökkented, amennyire csak lehet! A magyar diétázók legfőbb bázisában, Norbi rajongói között kering egy recept, mely megvalósította az imént említett fontos szempontot. Ráadásul ez a lángos sajttal töltött, tehát
az eleve diétás tészta helyét nagy százalékban fehérjében dús sajt foglalja el.
Isteni csemege , akár fogyókúrában is. Jó sok tejföllel fokhagymával nincs párja!
Hozzávalók:
25 dkg kevert liszt (nálam bl80 ,zab)
25 dkg Norbi liszt
3 dkg élesztő
2,5 dl tej
1 kk. xilit
3 dl kefir
2 tojás
só
Így készítsd:
1. Keverj el 2 ek. kevert lisztet a langyos tejben, ebben futtasd fel az élesztőt.
2. Dolgozd össze a tészta hozzávalóit, csomómentes, sima állagú legyen.
3. Hagyd fél óráig pihenni, majd belisztezett deszkán vagy szilikonlapon nyújtsd ujjnyi vastagra.
4. Széle peremű bögrével vágj ki karikákat a tésztából, kézbe véve nyújtsd kissé hosszúkás alakúra. Ekkor tegyél kb. 1 ek. reszelt sajtot a tésztasáv első harmadára, majd ügyesen hajtsd rá a hosszabbik részt. Ha nedves ujjal körbekened előtte, biztosan összetapad! Nyomkodd körbe a széleken, így süsd meg forró olajban!
Fontos tudni!
A reformlisztből tésztát kevésbé keleszti az élesztő, tehát számíts arra, hogy ez a lángos kevésbé légies, mint amit a balatoni lángososnál kapsz. Viszont az íze fantasztikus!
És mivel lényegesen kevesebb benne a szénhidrát, diétában is bátran eheted.
Ez az, amiért sokat szívesen bevállalják azt a kis tömörséget!