Megújult a zserbó, végre kicsit sem hizlal karácsonykor
Ez a hagyományos, ünnepi édesség most megújult. Minden ugyanúgy néz ki rajta, mintha a nagyi receptje alapján készülne, de a hozzávalók garantálják, hogy akkor is eheted, ha diétázol.- Szerző: Fehér Virág
Az idei karácsony nagy kedvence lesz ez az egészséges sütemény. A hozzávalók garantálják, hogy bátran fogyaszthatod anélkül, hogy megemelné a vércukorszinted. Természetesen, mint minden más finomságból, ebből sem kell egyszerre mindet megenned!
Hozzávalók:
a tésztához:
- 20 dkg mandulaliszt
- 15 dkg kókuszliszt
- 10-15 dkg kókuszzsír
- 2-3 evőkanál eritrit
- 2 tojás
- zsír a tepsi kikenéséhez
a rétegekhez:
- cukormentes lekvár
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg legalább 70%-os étcsoki
- 1 evőkanál kókuszzsír
Így készítsd el:
1. Egy nagyobb tálban gyúrd össze a hozzávalókat és oszd négy felé.
2. Nyújtsd ki az egyik tészta réteget, tedd kizsírozott tepsibe és kend meg lekvárral, majd szórd meg dióval.
3. A következő tésztaréteget tedd rá a megkent felületre és ezt is kend meg lekvárral és szórd meg dióval.
4. Így csináld az össze tésztalappal, a tetejére tészta kerüljön.
5. Előmelegített, 150 fokos sütőben kb. 35-40 percig süsd.
A vízfürdő felett megolvasztott és kókuszzsírral összekevert csokoládét simítsd a kihűlt zserbó tetejére.