kulcsár edina
Tökéletes a nyári diétához, mert könnyû, isteni finom, és nagyon egészséges. Biztosítja a napi szükséges fehérjemennyiséget és még egy sor vitamint, ásványi anyagot is.
A csirkemell igazán illik a nyári diétához: könnyű, mégis biztosítja az egészséges táplálkozáshoz szükséges fehérjét. Ám a csirkehús nem csupán kiváló fehérjeforrás: jelentős az A-, B3- és D-vitamintartalma is. Ezen kívül fontos kalcium-, magnézium-, szelén-, foszfor-, káliumforrás is. Omega-3 és omega-6 zsírsav is található benne.
Ebben a receptben az olaszok régi, a magyarok új kedvence, a pestoszószos töltelék a zseniális újítás. A végső ízhez nem hiányozhat a sült mozzarella elképesztő íze sem.
1. Ha házi pestoszószt készítesz, akkor szórd a bazsalikomleveleket és a fenyőmagot egy konyhai robotgép munkatáljába. A pillanatkapcsolót párszor benyomva, daráld meg. Add hozzá a fokhagymát, majd ismét daráld, többször, rövid ideig indítva a gépet. Ezután vékony csíkokban folyasd bele az olajat, mialatt a gép bekapcsolva marad. Időnként kapard le az oldalára felrakódott krémet. Szórd bele a parmezánt is, és keverd simára.
2. Kapcsold be a sütőt 190 Celsius-fokra. Olajozz ki egy 33x22 cm-es jénait.
3. A csirkemellet nyisd szét pillangóvágással. Ehhez oldalról hosszában vágd majdnem végig a húst. Szétnyitva olyan lesz, mint egy széttárt szárnyú pillangó. Hagyd is ebben a pozícióban a megtöltéséhez.
4. Egy csirkemellbe tölts ¼ rész pestoszószt. Fektess rá 1-1 szelet mozzarella sajtot. Tekerd fel, és tűzd össze fogpiszkálókkal.
5. Szórj zsemlemorzsát, sót, őrölt fekete borsot egy nagy tálba, és keverd össze. Jól panírozd, nyomogasd bele a töltött csirkemelleket, majd helyezd őket az előkészített tepsibe.
6. Süsd 30-40 percig. Akkor kész, amikor a belseje már nem rózsaszínű. Tálaláshoz vágd szeletekre.