FITTFAZÉK

Megújult a répatorta: diétás lett és sütni sem kell

Ha szereted a répatortát, akkor ennek a finomságnak is nagy rajongója leszel! Semmi cukor, viszont pokoli egészséges! A legjobb benne, hogy sütnöd sem kell és pillanatok alatt elkészítheted!

Ez a finomság teljesen gluténmentes, és finomított cukrot sem tartalmaz. A legjobb benne mégis az, hogy sütöd sem kell és 20 perc alatt, villámgyorsan elkészítheted.


HOZZÁVALÓK:

  • 3 közepes sárgarépa
  • 1 csésze dió apróra vágva
  • 1 csésze mandula, apróra vágva
  • 1 csésze kimagozott datolya
  • 1 csésze aprószemű zabpehely
  • 1/4 csésze szárított ananász, darabolt (ha nincs, tegyél más cukrozatlan szárított gyümölcsöt)
  • 2 ek. Update1 Zero
  • 1 tk fahéj
  • 1/2 ek őrölt szegfűszeg
  • 1/2 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1/4 tk őrölt szerecsendió
  • csipet só

TETEJÉRE KRÉM:

  • 22 gr hideg krémsajt
  • 1 cs. Vanilla Sweet
  • 1 ek Update1 Zero, porrá őrölve

ELKÉSZÍTÉS:

Sajtreszelőn reszeld le a répát. Tedd egy nagykésés robotgépbe a diót, mandulát, datolyát, és aprítsd addig, míg morzsalékos állagú nem lesz.  Add hozzá a zabpelyhet, a mazsolát, az édesítőt, a fűszereket, és folytasd, míg tökéletesen el nem keveredik, majd rakd hozzá a répát.

TIPP:

Apríthatod a magokat és a datolyát egy jó éles késsel is, majd utána keverd el a többi összetevővel.


20x20 cm-es tepsit bélelj ki alufóliával, kend ki vékonyan olajjal. Teríts szét a keveréket,  és nyomkodd jól le. Tedd hűtőbe, míg az öntet elkészül.

Az öntet előkészítéséhez öblítsd el a robotgépet, és használd újra a nagy kést. Rakd bele a krémsajtot, a vaníliát, a steviát, és keverd jól el.
Egy spatulával simítsd el az öntetet a répatortán. Vágd fel tetszés szerinti szeletekre. Hűtőben tárold!

És ezeket olvastad már?