FITTFAZÉK

Megőrülnek a diétázók a legújabb nasiért: Ropogós karfiolkeksz!

Mennyeien finom és egészséges sós nasit készíthetsz karfiolból. Alig van benne szénhidrát, ettől biztosan nem rakódnak rád pluszkilók. A ropogós karfiolkekszet imádni fogod!

A karfiol az egyik legszuperebb zöldség diétához,  fantasztikus ételeket készíthetsz belőle. Legizgalmasabb tulajdonsága, hogy képes helyettesíteni a lisztet!

Mindez azért jó, mert karfiollal csökkenteni lehet az ételek, sőt a tésztafélék szénhidráttartalmát!

Készíthetsz belőle pizzát, pogácsát, zsömlét, sőt kenyeret - ezek a finomságok bizony jól jönnek szigorú, súlycsökkentő diéták során.

A karfiolból készül pékáruk sora most pedig most újabb darabbal bővült, ismerd meg, próbáld ki:

Ropogós karfiolkeksz

Hozzávalók:

  • 1 karfiol
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 2 tojás
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 cs. metélőhagyma, apró karikákra vágva
  • 3 cikk fokhagyma
  • 1 tk. bazsalikom
  • 1/2 tk. só, fekete bors

Így készítésd el:

1. A karfiolt reszeld le, sózd meg és 20 percig hagyd állni.

2. Kendőn keresztül jól facsard ki a felesleges levét.

3. Egy nagy tálban kevered össze a hozzávalókat, majd az így kapott masszát oszd 6 (vagy több) részre. Ezeket formázd ízlésed szerint, a lapokat fektesd sütőpapírral bélelt tepsire. 

4. Mehet a sütőbe! 180-200 fokon parádésan kb. 35-40 perc alatt parádésan ropogósra sül!

 

Ízlés szerint fogyaszthatod tejföllel és más szószokkal.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?