FITTFAZÉK

Itt az ősz nagy dobása: egyfalatos almabatyu

Mirelit leveles tésztából, őrült egyszerûen és gyorsan elkészíthető, ellenállhatatlanul finom desszert. Ha hirtelen szeretnél az asztalra varázsolni valami isteni sütit, ezt válaszd!

Az almaszezon közepén vagyunk. Csodás gyümölcsök kelletik magukat a kertben és a boltokban is.

Minél gyakrabban egyél almát, mert legnépszerűbb gyümölcsünk igazi csodaszer!

Tele van C-vitaminnal. Ezen kívül jelentős még az A- és B-vitamin-, folsav-, kalcium-, magnézium-, kálium-, kéntartalma is. Kedvezően hat a bélflórára, csökkenti a koleszterinszintet és a magas vérnyomást. Méregtelenít, tisztít, a fogyókúrás diétához is kitűnő.

Most egy szuper, gyorsan és könnyen elkészíthető sütit mutatunk, mely egyszerűen mennyei! Vaníliafagylalttal pedig maga a tökéletes desszert. Gyorsfagyasztott leveles tésztából készül.

Váratlan alkalmakra, kisebb összejövetelekhez is kiváló kínálni való.

Előkészítés 10 perc, sütés 15 perc.

Hozzávalók 8 db batyuhoz:

  • 1 db savanykás, jó leves alma (megmosva, 8 felé szeletelve, héjastól)
  • 4 ek. barna cukor
  • 3 tk. őrölt fahéj
  • aprított dió
  • 1 ek. olvasztott vaj
  • 1 gyorsfagyasztott leveles tészta

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Terítsd ki a tésztát egy kivajazott sütőpapíron. Vágd el 8, háromszög formájú lapra.

2. Kend meg olvasztott vajjal, szórd meg barna cukorral, fahéjjal, vagdalt dióval.

3. Tegyél egy almaszeletet a széles végére, és hengergesd össze félhold alakúra.

4. Amikor már mind a 8 db kész, kend meg olvasztott vajjal, és szórj rá még fahéjat. A batyukat helyezd egy kiolajozott tepsibe.

5. Told a sütőbe, és süsd 15 percig, vagy míg aranybarna nem lesz.

6. Hagyd kicsit kihűlni. Vaníliafagylalttal koronázva tálald.