FITTFAZÉK

Itt az egészséges gyorskaja, 15 perc alatt kész a diétás vacsora!

Imádod a gyrost, de sajnos a tésztája hizlal? Készítsd el otthon a paleo, csirkés változatot. Nem nagy ördöngösség és az egész család imádni fogja.

Hozzávalók:

Gyros palacsinta:

  • 3-4 csésze tapióka keményítő
  • 4 ek kókusz liszt
  • ¼ tk tengeri só
  • 2 tojás, felverve
  • 1 csésze zsíros kókusztej
  • 2 ek avokadó olaj (vagy olíva olaj), kettéosztva

Citromos csirke:

  • ½ kg csirkemell
  • 1 citrom leve
  • 1 ek extra szűz olíva olaj
  • 2 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 2 tk szárított oregano
  • ½ tk aprított petrezselyem
  • tengeri só
  • őrölt fekete bors

Gyros palacsinta:

1. Egy közepes tálban keverd össze a tapióka lisztet, a kókuszlisztet és a sót.

2. Egy kisebb tálban elegyítsd a tojást, tejet és 1 ek olajat.

3. Kombináld a folyékony és a száraz összetevőket, míg tökéletesen el nem keverednek.

4. Közepes lángon hevíts fel egy palacsintasütőt, és önts egy kicsit bele a maradék olajból.

5. Merj ki a forró olajra ¼ csészényi palacsinta tészta folyadékot. Körbeforgatva vagy egy kanál hátával terítsd szét, ha a palacsintát vékonyabban szereted.

6. Süsd világos barnára (2-3 perc).

7. Fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd világos barnára (egy perc)

8.  Tedd a tortillákat sütőpapírral fedett sütőlapon a meleg sütőbe, hogy ki ne hűljenek.

Citromos csirke:

1. Pácold be a csirkét a fűszerekkel, citrommal, majd egy letakart

2. Forrósíts fel egy serpenyőt, és önts bele az olajat.

3. Süsd a csirkét 3-4 percig, majd megfordítva a másik oldalát is 3-4 percig. Jól süljön át.

Tipp:

Tzazikivel tálalva a legfinomabb.