Létrehozva: 2016.02.21.

Itt a tökéletes sajtkrémes nasi, ettől biztosan nem hízol meg!

Ez a sajtkrémmel töltött párnácska mindenkit lenyûgöz! Tésztája ropogós, tölteléke selymesen lágy, isteni finom! Alig van benne szénhidrát, elhízás kizárva! Ha nem akarsz magadra pluszkilókat, ezt nyugodtan eheted.

A finom sós nasikkal az a gond, hogy az ember csak belekóstol, aztán elkezdi csipegetni, majd nem bírja abbahagyni. A kilók pedig szaladnak fel... Ez a sajtkrémes párnácska is "eteti magát", isteni finom, nem tudsz leállni vele! Abban viszont biztos lehetsz, hogy elhízni nem fogsz tőle, hiszen alig van benne szénhidrát! Kínáld vendégeidnek, csomagold uzsonnára, vidd a munkahelyedre!

Sajtkrémes párnácska

Knap Daniella receptje

(kb 20db-hoz)

Tésztához:

200 g Update1 Norbi liszt

150 g vaj

150 g túró

100 g tejföl

2 db tojássárgája

2 mk só

1 mk sütőpor

Töltelék:

50 g vaj

30 g Update1 Norbi liszt

125 g tej

55 g Cheddar sajt

60 g Trappista sajt

kevés só

Lekenéshez:

2 db tojássárgája

Díszítés:

1 tk. fekete szezámmag

 

Így készítsd:

1. A tésztához a túrót törd össze villával, majd a többi hozzávalóval együtt jól dolgozd össze. Fóliába csomagolva legalább 1 órát pihentesd a hűtőben.

2. Amíg a tészta pihen, készítsd el a tölteléket. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, add hozzá a Norbi lisztet és keverd el, mintha egy rántást készítenél. Öntsd fel a tejjel, sózd meg és főzd sűrűre, majd add hozzá a lereszelt sajtokat és keverd addig, amíg felolvadnak. A kész krémet hagyd kihűlni. 

3. Pihentetés után kinyújtsd ki a tésztát. Szórj alá lisztet, hogy ne ragadjon. Kör alakú (átmérő kb. 10 cm) formával szaggasd ki.

4. Mindegyik lapocska egyik oldalára tegyél egy-egy tk. sajtos tölteléket, majd hajtsd rá  a tésztalap másik felét. Egy villával nyomkodd le a széleket, hogy biztosan zárjon.

5. A sajtos párnácskák tetejét kend le tojássárgájával, és szórd meg fekete szezámaggal. (Fehér szezámmag, köménymag, mák is megfelel.) Sütőpapírral bélelt tepsiben 170-180 fokon süsd aranyszínűre!

És íme, sütés után a sajtos párnácska:

TIPP

- Ha egy egész éjszakát hagyod pihenni a hűtőben a tésztát, sokkal könnyebb vele dolgozni!

- A tölteléket tényleg hidegen rakd a tésztára!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bizarr jelenettel folytatódik a TV2 sikerműsora

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

borsonline.hu

Remegő hanggal jelentkezett be Ördög Nóra: támadás történt az Ázsia Expressz szállodájában

magyarnemzet.hu

Főügyész Magyar Péter felvételéről: így nem törölhető a tartalom

ripost.hu

Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

vg.hu

Varga Judit egykori kabinetfőnöke kitálalt a Mandinernek

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-