FITTFAZÉK

Itt a tél diétás nagyágyúja, a káposztapalacsinta!

Köztudottan egészségesen étkeznek a japánok, akik a szusi és a halak mellett érdekes módon a káposztát is szeretik. Egyik nagy kedvencük a káposztapalacsinta, amit kipróbáltunk és isteni finom!

Az ázsiai fogásokban nem véletlenül találkozunk oly sokszor a káposztával:

ez az egyik C- és E-vitaminban kivételesen gazdag zöldségféle, ráadásul kalcium és vastartalma is jelentős.

A japánok rafinált módon a palacsintatésztába reszelik a káposztát, nyersen vagy dinsztelve. Így a palacsinta tésztájában a liszt nagy részét káposzta váltja ki, ezzel pedig lényegesen lecsökken a szénhidráttartalma.

A káposztapalacsinta kiváló előétel vagy köret lehet, de ha csak nasizásra vágysz, akkor is bátran fogyaszthatod!

Íze a káposztás rétesre hasonlít, sóval, borssal szuper finom!

 

Káposztapalacsinta

Hozzávalók:

 

A palacsintához:

  • 250 gramm  káposzta, lereszelve
  • 1 kisebb hagyma, finomra vágva
  • 2 evőkanál kókuszliszt
  • 4 nagy tojás
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1/4 tk. őrölt fekete bors
  • 3 gerezd. fokhagyma
  • 1 ek. kókuszolaj a sütéshez

A mártáshoz:

  • 2 dl sűrű joghurt
  • 1 tk. Erős Pista
  • 1 cikk fokhagyma, reszelve

Így készítsd:

  1. Keverd össze a mártás hozzávalóit, majd rakd félre.
  2. Egy kis tálban habverővel keverd jól össze a tojást, a borsot és a fokhagymát.
  3. Majd ebbe az alapba forgasd bele az előkészített káposztát, a hagymát és a kókuszlisztet.
  4. Forró serpenyőben kecés kókuszolajon süss palacsintákat a masszából a hagyományos módon. A fent írt mennyiség négy adagra elegendő.

Tetejére görög joghurtot, tejfölt vagy fokhagymás mártást rakhatsz.

Isteni finom, próbáld ki!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?