FITTFAZÉK

Itt a nyár legfinomabb diétás kenyere: Kapros-túrós lepényke

Végre egy szuper lehetőség arra, hogy egészségesen készítsük el az idei év legnagyobb slágerét, a wrapet.
  • Szerző: Ripost

Hogy mi az a wrap? Olyan palacsintaformára megsütött lapos kenyér, amit tetszés szerinti finomságokkal tölthetsz meg. Mehet bele grillezett hús, zöldség, sajt, esetleg pikáns mártás az ínyenceknek.

Valami eszméletlenül finom!

Ha pedig magad készíted hozzá a tésztaalapot, méghozzá szénhidrát-csökkentett változatban, akkor a wrap a diétás étrendbe is szépen beilleszthető. Aki egyszer megkóstolta, újra és újra megkívánja, mert nagyon finom! Ez a kapros változat egyenesen zseniális! Tökéletesen passzol hozzá a túró és a sajt!

Kapros-túrós lepénykenyér

Knap Daniella receptje
(5 személyre)

HOZZÁVALÓK:
Tészta:

  • 5 dkg búzaliszt
  • 10 dkg Update Master mix
  • 15 dkg túró
  • 1,2 dl langyos víz
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 mk só
  • 1/2cs (kb. 4g) instant élesztő
  • 1 marék aprított, friss kapor


Töltelék:
Tejföl, reszelt sajt, ízlés szerint

Így készítsd:
1. A hozzávalókból gyúrj közepesen lágy tésztát. Kézzel vagy géppel is dolgozhatsz. Ezután oszd 5 egyenlő részre a tésztát, és mindegyiket formázd gombóccá.  

2. Kilisztezett deszkán nyújtsd hajszálvékony lappá az egyik gombócot. Majd jöhet a következő és így tovább. Ha mind kész, letakarva kb. 10-15 percig pihentesd a tésztalapokat.


3. A lapokat jól felforrósított teflon serpenyőben egyesével süsd ki. Mindkét oldalukat szép világosra, amíg fel nem hólyagosodik a tészta.

4. Sütés után a lapokat ízlés szerint tejföllel, reszelt sajttal töltheted.

5. Hajtogasd össze, jó étvágyat hozzá!



Tipp:
A tészta eleinte kissé ragadósnak tűnhet, de nyújtásnál a master mix- liszt keveréke, amit alá szórsz, tökéletesen nyújthatóvá teszi.