FITTFAZÉK

Itt a karfiol nagy átváltozása, ilyen finom vacsorát még nem ettél

Könnyed, ízes vacsora diétázóknak. Nem kell sokat babrálnod vele, 10 perc alatt elkészül. Teljes értékû, tápláló étel, amit imádni fogsz.

10 perc alatt elkészül a kurkumás, karfiolos humusz. Előételként is fogyaszthatod  vagy könnyű vacsoraként is tálalhatod ezt a mártást.

Vegán, paleo, gluténmentes, és fantasztikusan ízletes. Igazi, teljes értékű étel. Különlegessége, hogy a csicseriborsót karfiol helyettesíti.

Hozzávalók 8 személyre:

  • 4 csésze friss karfiolvirág (1 kis fejnyi)
  • 2 nagy fokhagyma gerezd
  • 2 ek. citromlé (fél citrom kb)
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2 ek. tahini
  • ½ tk. őrölt kurkuma
  • ¼ tk. őrölt szerecsendió
  • ½ tk. só (vagy ízlés szerint több)

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 220 Celsius-fokra.

2. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.

3. Szórd bele a karfiolrózsákat. Spricceld meg egy kis avokádóolajjal (vagy olajspray-el).

3. Süsd 40 percig, vagy míg aranybarna színt nem kap. Ha kész, hagyd kihűlni.

4. A karfiolt a többi hozzávalóval együtt konyhai robotgépben daráld pépesre.

5. Tálald extra szűz olívaolajjal, pirított fenyőmaggal, kalamata olívabogyóval, vágott petrezselyemzölddel.

6. Valódi hozzávalókból, otthon készült, egészséges chips-ekkel mártogasd. A képen látható céklachips ÍGY készül. EZT is kipróbálhatod vele. A sajttal, mandulaliszttel készült diétás chips receptjét ITT olvashatod.