FITTFAZÉK

Íme a világ legfinomabb citromos sütije, ami nem hizlal

A paleolit diétával úgy fogysz, hogy nem kell lemondanod a süteményekről sem. Válogass körültekintően alapanyagokat és készíts paleo citromos brownie-t! Íme, a recept!
  • Szerző: AA

Gondoltál már arra, hogy a csokis brownie-t egy kis savanyú ízzel bolondítsd meg? Hagyd ki belőle a csokit, gabonaliszt helyett használj kókuszlisztet és citromot! Egyszerű, ízletes, egészséges és diétás sütit varázsolhatsz az asztalra.

Belül krémes, kicsit édes és kicsit savanyú egyszerre.

Paleo citromos brownie

Hozzávalók a tésztához

  • 30g mandulaliszt
  • 30g nyílgyökérliszt (vagy tápióka liszt)
  • 30g kókuszliszt
  • 1dl olvasztott eritrit
  • 1/4 teáskanál só
  • 1,2 dl kókuszzsír
  • 2 tojás
  • 2 és 1/ 2 teáskanál bio citromhéj
  • 2 evőkanál citromlé

Hozzávalók a mázhoz

  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 2 evőkanál olvasztott eritrit
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál bio citromhéj
  • csipet só

Elkészítése

1. Készítsd el a brownie tésztáját! Az aprítógépbe tegyél bele minden hozzávalót és keverd krémesre!

2. Egy kis üveg tálat - kb. 20cmx20cm - bélelj ki sütőpapírral. Öntsd bele a krémet és egyenletesen oszlasd el benne. Akkor lesz jó, ha a tészta egy-másfél ujjnyi vastagon terül szét.

175 fokra előmelegített sütőben süsd 25 percig.

3. Vedd ki a sütőből és hagyd teljesen kihűlni. Közben készítsd el a mázat! Az aprítóban keverd krémesre a hozzávalókat.

4. A kihűlt tésztát fordítsd meg és húzd le róla a sütőpapírt. Kend meg a tetejét mázzal. 

Mindenképpen a kihűlt tésztára kend a mázat, mert a kókuszolaj gyorsan felolvad és a tészta beszívja.
 

A süti 3 titka

Első titok: Nem szabad túlsütni

A jó brownie legfontosabb ismérve az állaga. Jó ragacsos és nedves legyen a tésztája. Nem kell addig sütni, amíg teljesen át nem sül és ne keverd túl a tésztát, hogy ne legyen túlságosan gumis.

Második titok: A sütést akkor fejezd be, amikor még nyersnek tűnik

Vedd ki kicsit korábban a sütőből, mert a tészta egy ideig a szabad levegőn is sül és ha akkor vennénk ki, amikor pont jó, akkor túlságosan átsülne és elveszítené a nedvességét. Ezt a pontot nem könnyű eltalálni. Segítségedre lehet a nyomáspróba: ha középen kicsit megnyomod, akkor puha érzetűnek kell lennie, de a teteje már legyen ropogós.

Harmadik titok: Roppanjon a teteje

Ha nincs rajta semmilyen máz, akkor legyen fényes, roppanós a teteje. A vékony réteg fogja megvédeni a puha, szaftos belsőt a kiszáradástól. Ha ez a réteg túl vastag, akkor túlsütötted, ha viszont nincs ott a süti tetején, akkor valószínűleg félig nyers.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?