FITTFAZÉK

Imádják a diétázók a legújabb, egészséges panírt

A kókusz valódi energiabomba, rendkívül tápláló, egészséges, de mégsem hizlal. A paleo konyha egyik kedvenc alapanyaga a kókuszreszelék, és óriási előnye, hogy nem drága. Próbáltál már panírozni vele?
címkék:
  • Szerző: Ripost

HOZZÁVALÓK:

  • 3 csirkemell, hosszú vékonyabb csíkokra vágva
  • 2 - 3 csésze kókuszreszelék
  • ½ csésze szénhidrátcsökkentett vagy paleo liszt
  • só, bors ízlés szerint
  • 3 tojás
  • olaj vagy zsír a sütéshez

ELKÉSZÍTÉS:

A csirkét először lisztben, tojásban, végül pedig kókuszreszelékben kell megforgatni. A liszt lehet paleo, update, graham is, kinek-kinek ízlése szerint. A kókusztól pedig nem kell idegenkedni, nagyon lágyan érződik majd végül a húson.

A húst kisütheted olajban, kókuszzsírban, de akár sütőpapírra fektetve tepsiben is. Ha utóbbit választod egy konyhai ecset segítségével mindkét oldalát finoman kend meg olajjal.

TIPP: A sütő aljába egy edénybe tegyél vizet párologni, hogy a hús minél puhább maradjon, és ne égjen meg a panír. 40 percig süsd, majd 20 perc után, vagy amikor már kissé kezdenek barnulni, fordítsd meg a húsokat, hogy mindkét oldaluk egyenletesen süljön át.
 

címkék: