Létrehozva: 2016.03.05.

Így panírozz, ha diétázol! Nem kell lemondanod semmiről!

A panírbundás húsoktól, zöldségektõl óva intenek a fogyókúrában, mivel a liszt és a morzsa rengeteg szénhidrátot tartalmaz. De nem kell lemondanod errõl a finomságról, csak okosan kell panírozni! Mutatjuk a legjobb trükköket!

A rántott húsról és zöldségről hagyományosan azt tartják, hogy az egyik leghizlalóbb étel. Ennek két oka is van: az egyik a panír kalória- és szénhidráttartalma, a másik pedig az, hogy sülés közben ez a bunda megszívja magát a sütésre használt olajjal, amitől többszörösére nő a kalóriamennyiség. De vajon hogyan iktathatod be néha mégis a diétádba ezeket a finomságokat?

Panírtrükk

Az egészséges panír titka, hogy a hagyományos fehér lisztet és zsemlemorzsát olyasmire cseréled, ami nem ennyire egészségtelen. Liszt helyett használhatsz például valamilyen teljes kiőrlésű lisztféleséget, szénhidrátmentes lisztet, paleo liszteket, például mandula-, kókusz- vagy csicseriborsó-lisztet (ez utóbbi különösen jó ötlet, az ázsiai panírozott ételek ettől lesznek finomak, és ropogósak).

A morzsát cseréld durvára darált, vagy épp egész magokra, például őrölt dióra, kókuszreszelékre, egész szezámmagra, zabkorpára.

A túrós bunda is jó ötlet. Ehhez 20 dkg túrót keverj el 3 tojás sárgájával, 2 dl tejjel, majd add hozzá a keverékhez a tojások keményre felvert fehérjét. A húst vagy zöldséget először zablisztben vagy zabkorpában, majd a túrós masszában forgasd meg, és süsd ki.

A másik trükk a sütésé. Olyan hús- és zöldségszeleteket válassz, amelyek magas hőmérsékleten, gyorsan kisülnek. Vagyis az egész csirkecomb helyett használj inkább vékonyra klopfolt csirkemell-szeleteket, vagy vékonyra vágott zöldséget. A sütéshez a hagyományos napraforgóolajon kívül kókuszzsírt is használhatsz. A lényeg, hogy a zsiradék jó forró legyen, és ne legyen benne sokáig az étel, így a panír nem szívja magába a zsírt.  Egyébként pedig lehet, hogy nem is olyan egészségtelen zsiradékban sütni a zöldséget: itt megnézheted, miért!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megdöbbentő dolog derült ki Deutsch Anita és Kinizsi Ottó házasságáról – videó

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

magyarnemzet.hu

Újra szól a hatlövetű: jó híreket hozott Orbán Viktor + videó

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

ripost.hu

„48 órával azután váltam el a férjemtől, hogy hozzámentem – megalázó volt, amit tett”

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-