FITTFAZÉK

Hoppá, ettől az egyszerű ötlettől lesz tökéletes a tojásrántotta

Azt hitted, te sütöd a legjobb tojásrántottát? Akkor most csodálkozni fogsz, mert erre biztosan nem gondoltál! Ha ezt kipróbálod, holnaptól új korszak kezdődik az életedben.

A tojásrántottát szinte mindenki szereti. A legjobb, mikor borzas hajjal, félig még álmosan odaállsz a serpenyő mellé és nekilátsz elkészíteni. Hallod a finoman sercegő olaj hangját, orrodat megcsapja a sülő tojás semmihez nem hasonlító illata.

A tojásrántotta sütését nem bíznád senki másra: úgy érzed, mestere vagy a készítésének, de tudod pontosan

milyen a tökéletes tojásrántotta?

Ugye,

könnyű, habos és selymes.

És amilyen biztos, hogy nem lehet: nehéz, kemény, gumiszerű. És természetesen nem szabad, hogy félig nyers legyen.

Íme, a mi titkunk:

Hagyj föl a jól bevált tejjel, vegyél elő inkább egy üveg szódavizet vagy buborékos ásványvizet. Természetesen nehogy ízesítettet használj! Nem szükséges, hogy szamócás-citromos ízesítésű legyen a rántottád. Hidd el, neked sem ízlene. Az a fontos csupán, hogy személyenként egy evőkanállal, vagyis 2 tojásonként 1 evőkanálnyi erősen szénsavas vizet spriccelj a jól felvert tojásokba.

Az eredmény: könnyű, habos, selymes rántotta!

Mitől működik?

Amikor a víz eléri a forró serpenyőt, a hő hatására szinte felrobban! És ez az energiával teli levegő beleáramlik a rántottába.Könnyíti, levegősíti.

Miért jó, ha tojást eszel?

A tojás a kiegyensúlyozott táplálkozás egyik alapja. Nagyon fontos fehérjeforrás, ezen kívül ásványi anyagok (nátrium, kálium, magnézium, kalcium, vas) és vitaminok (A, D, B12, B6) találhatók benne.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?