FITTFAZÉK

Hoppá, ettől az egyszerű ötlettől lesz tökéletes a tojásrántotta

Azt hitted, te sütöd a legjobb tojásrántottát? Akkor most csodálkozni fogsz, mert erre biztosan nem gondoltál! Ha ezt kipróbálod, holnaptól új korszak kezdődik az életedben.

A tojásrántottát szinte mindenki szereti. A legjobb, mikor borzas hajjal, félig még álmosan odaállsz a serpenyő mellé és nekilátsz elkészíteni. Hallod a finoman sercegő olaj hangját, orrodat megcsapja a sülő tojás semmihez nem hasonlító illata.

A tojásrántotta sütését nem bíznád senki másra: úgy érzed, mestere vagy a készítésének, de tudod pontosan

milyen a tökéletes tojásrántotta?

Ugye,

könnyű, habos és selymes.

És amilyen biztos, hogy nem lehet: nehéz, kemény, gumiszerű. És természetesen nem szabad, hogy félig nyers legyen.

Íme, a mi titkunk:

Hagyj föl a jól bevált tejjel, vegyél elő inkább egy üveg szódavizet vagy buborékos ásványvizet. Természetesen nehogy ízesítettet használj! Nem szükséges, hogy szamócás-citromos ízesítésű legyen a rántottád. Hidd el, neked sem ízlene. Az a fontos csupán, hogy személyenként egy evőkanállal, vagyis 2 tojásonként 1 evőkanálnyi erősen szénsavas vizet spriccelj a jól felvert tojásokba.

Az eredmény: könnyű, habos, selymes rántotta!

Mitől működik?

Amikor a víz eléri a forró serpenyőt, a hő hatására szinte felrobban! És ez az energiával teli levegő beleáramlik a rántottába.Könnyíti, levegősíti.

Miért jó, ha tojást eszel?

A tojás a kiegyensúlyozott táplálkozás egyik alapja. Nagyon fontos fehérjeforrás, ezen kívül ásványi anyagok (nátrium, kálium, magnézium, kalcium, vas) és vitaminok (A, D, B12, B6) találhatók benne.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezt a forralt bor receptet mindenki elkéri!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?