kulcsár edina
Ettõl a csokis-epres süteménytõl eláll a lélegzeted, de szerencsére bûnhõdés nélkül lakmározhatsz belõle, mert gluténmentes, finomított cukor nélkül készült, isteni paleo sütemény.
Ha egyszer megkóstolod ezt a süteményt, biztos, hogy így kiáltasz fel:
Na ne! Hogy lehet ez ilyen mennyei?
Ráadásul ebbe a brownie-ban még rossz minőségű, cukorral telenyomott csokoládét sem raktak! Nem kell hozzá a boltok polcain kutakodnod alacsony cukortartalmú, magas kakaótartalmú csokoládéért – csupán egy zacskó jó minőségű kakaóporra lesz szükséged!
A brownie alapját fél csésze mandulaliszt adja, amit kókuszcukorral édesíthetsz. A kockára vágott eperrel pedig nincs más dolgod, mint egyenletesen szétteríteni a tészta tetején.
Ha megsült a süteményed lágyan vond be kókuszolaj, kakaópor és egy kevés juharszirup keverékével, ami selymes csokiréteget alkot végül a tetején.
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
A csokiöntethez:
ELKÉSZÍTÉS:
+TIPP
Ha van otthon jó minőségű keserűcsokoládéd, azt darabokra törve bátran belenyomkodhatod sütés előtt a tésztába.