FITTFAZÉK

Hihetetlen: ez az epres-csokis mennyország nem hizlal!

Ettől a csokis-epres süteménytől eláll a lélegzeted, de szerencsére bûnhődés nélkül lakmározhatsz belőle, mert gluténmentes, finomított cukor nélkül készült, isteni paleo sütemény.

Ha egyszer megkóstolod ezt a süteményt, biztos, hogy így kiáltasz fel:

Na ne! Hogy lehet ez ilyen mennyei?

És az íz még nem minden, most figyelj! Ebben a könnyen elkészíthető finomságban se glutén, se finomított fehér cukor nincs!

Ráadásul ebbe a brownie-ban még rossz minőségű, cukorral telenyomott csokoládét sem raktak! Nem kell hozzá a boltok polcain  kutakodnod alacsony cukortartalmú, magas kakaótartalmú csokoládéért – csupán egy zacskó jó minőségű kakaóporra lesz szükséged!

A brownie alapját fél csésze mandulaliszt adja, amit kókuszcukorral édesíthetsz. A kockára vágott eperrel pedig nincs más dolgod, mint egyenletesen szétteríteni a tészta tetején.

Ha megsült a süteményed lágyan vond be kókuszolaj, kakaópor és egy kevés juharszirup keverékével, ami selymes csokiréteget alkot végül a tetején.

HOZZÁVALÓK:

A tésztához:

  • ½ csésze + 2 ek (130 gr) kókuszolaj
  • 1 ¼ csésze kókuszcukor vagy bármilyen más diétás édesítő
  • ¾ csésze + 2 ek keserű kakaópor (70gr)
  • ¼ tk vaniliakivonat
  • 2 nagy tojás
  • ½ csésze mandulaliszt (60 gr)

A csokiöntethez:

  • 1 csésze friss eper (felkockázva)
  • 1/3 csésze kókuszolaj
  • 1/3 csésze kakaópor
  • 2 ek juharszirup

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Melegítsd fel a sütőt 190 Celsius fokra. Bélelj ki egy 20x20 cm-es tepsit sütőpapírral úgy, hogy a szélein túllógjon. Olajozd be egy kicsit a papírt, és tedd félre.
  2. Egy nagy hőálló tálban keverd össze a kókuszolajat, kókuszcukrot, kakaóport, sót, és gőzfürdő felett vagy mikróban olvaszd fel.
  3. Add hozzá a vaníliát, a tojásokat, és jól keverd össze, egész addig, míg sűrű, fényes és sima nem lesz. Szórd bele a mandulalisztet, keverd el tökéletesen, majd a tésztát öntsd bele a tepsibe. Terítsd szét egyenletesen.
  4. Addig süsd, míg a tészta közepébe szúrt fogpiszkáló csak icipicit lesz ragadós. Ez kb. 22-25 perc. Ne süsd túl! Ha kész, hagyd tökéletesen kihűlni.
  5. Szórd meg a kihűlt tésztát az eperdarabkákkal, terítsd szét egyenletesen.
  6. Egy kis tálban habverővel keverd össze a kókusz olajat, a kakaóport és a juharszirupot. Öntsd az epres réteg tetejére, vond be egyenletesen! Legalább egy órán át hagyd jól lehűlni a hűtőszekrényben, mielőtt 16 kockára szeleteled.

Légmentes tartóban, hűtőszekrényben három napig is friss marad.

+TIPP

Ha van otthon jó minőségű keserűcsokoládéd, azt darabokra törve bátran belenyomkodhatod sütés előtt a tésztába.