FITTFAZÉK

Főnyeremény a nyári diétához: Málnás-kókuszos álomtorta cukor nélkül!

Ebben a diétás tortában a legjobb, hogy végtelenül egyszerû az alapja: nem kell hosszan gyúrnod, nyújtanod, épp csak belenyomod a tésztát a sütőformába, és már mehet is rá az extra krémes kókuszpuding.

HOZZÁVALÓK a tésztához:

  •  2 csésze kókuszreszelék
  • 1/3 csésze (37 gr) kókuszliszt
  •  9 ek (126 gr)  kókuszolaj (szobahőmérsékletű)
  • 2 ek kókuszcukor (vagy más diétás cukor)
  • 1/8 tk só
  • 1 ek citromhéj

 HOZZÁVALÓK a krémhez:

  • 2+1/2 csésze (591 ml) zsíros kókusztej
  • 7 ek (88 gr) kókuszcukor vagy más diétás cukor
  • 1 csipet só
  • 7 ek (55 gr) kukoricakeményítő
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1/1 ek kókuszolaj
  • 400 gr friss málna

ELKÉSZÍTÉS (tészta):
1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, és készíts ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát.
2. Keverd össze az összes hozzávalót a tésztához, majd lapítsd el a sütőtálca alján, és igazítsd el az oldalán is.
3. Süsd kb 8-12 percig, míg világos barna lesz.
4. Hagyd tökéletesen kihűlni a tésztát (kb.30-60 perc), majd tedd hűtőbe. Maradjon ott, míg hideg és szilárd nem lesz.

ELKÉSZÍTÉS (krém):
1. Egy kis lábasban közepes lángon keverj össze 1+ ½ csészényi kókusztejet, a cukrot, a sót. Időnként kavard meg. Akkor jó, ha a cukor már elolvadt.
2. Közben a maradék 1 csésze kókusztejet egy kis tálban keverd össze a kukoricakeményítővel.
3. Vedd le a lábast a tűzről, és a kukoricakeményítős keveréket öntsd bele. Folyamatosan kavard. Amikor már szép sima, tedd vissza a tűzre, és alacsony lángon folytasd a keverést, míg be nem sűrűsödik. Ne hagyd ott egy pillanatra se! Ha már besűrűsödött, ne főzd tovább, mert a kukoricakeményítő megtörik, és túl folyós lesz a puding.
4. Vedd le a lábast a tűzről, és keverd a pudingba a vaníliát és a kókuszolajat.
5. Hagyd kihűlni szobahőmérsékletűre, majd öntsd a kihűlt tésztára.  Tedd vissza a hűtőbe még legalább 1 órára, mielőtt feldíszíted málnával.
 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?