kulcsár edina
Csupán két alapanyag kell hozzá, az íze pedig garantáltan leveri a sima tésztáét! Próbáld ki, és ezentúl csak ilyen tésztát készítesz, ha kilóidtól szabadulnál!
Egyszerűen imádod a tésztát, de a diétád miatt sajnos ki kell hagynod az étrendedből? Akkor most figyelj, mert ezzel a recepttel olyan házi fettuccine-t készíthetsz mozzarellából és tojássárgájából, hogy elámulsz tőle, ráadásul a fogyókúrádba is abszolút beépítheted! Egyedül az időzítésre kell odafigyelned, mutatjuk, hogyan:
Hozzávalók:
Így készítheted el:
1. Tedd a mikróba a sajtot másfél percre, és 1200 watton hagyd olvadni.
2. Várj 30 másodpercet, hogy kihűljön, majd add hozzá a tojássárgáját.
3. Egy műanyag spatulával alaposan keverd össze a két komponenst, fontos, hogy teljesen elegyedjenek.
4. Ezután tedd vissza a mikróba az egészet 10-15 másodpercre.
5. Teríts ki sütőpapírt, és egy pár csepp olajat oszlass el rajta, hogy ne ragadjon rá a sajt.
6. Mehet rá a diétás tészta! Sodrófa segítségével nyújtsd ki kb 0,5 cm vastagra.
7. A kinyújtott tésztát szeleteld fel, majd tedd a hűtőbe 4 órát szikkadni.
8. Ha megvan, forralj vizet, és főzd a 1 percig a szénhidrátmentes tésztádat.
9. Szűrd le, és azonnal öblítsd át hideg vízzel, hogy ne ragadjon össze.
10. Tálald akár hússal, akár tejszínes mártással, mindegyikhez tökéletes alap lehet!
FONTOS!
Ha már a tészta szénhidráttartalmát lenyomtad, ügyelj arra is, hogy a szósszal ne növeld! Sajtot viszont bátran tehetsz a fogásra.