FITTFAZÉK

Felejtsd el a főtt kukoricát, megőrülsz a legújabb trükktől!

A főtt kukorica finom és egészséges, de most mutatunk valami sokkal izgalmasabbat. Elő a tepsivel!

Jártál már Mexikóban? Ha nem, biztosan hallottál róla, hogy ott,  a

lángos helyett, grillezett kukoricát kínálnak az utcai standokon.

Sétálva eheted a mexikóiak kedvenc nemzeti eledelét. Mexikóig azonban túl hosszú az út, és ott még melegebb van, mint nálunk. Maradj itthon és készítsd el ezt az egyszerű finomságot a konyhádban.

Akár sütőben, akár a kerti grillen nekiláthatsz.

A fokhagymás-citromos-tejfölös öntetért te is meg fogsz őrülni!

Előkészítés ideje: 10 perc, a sütés ideje: 40 perc.

Hozzávalók 6 személyre:

  • ¼ csésze majonéz
  • ¼ csésze tejföl
  • ½ tk zúzott fokhagyma
  • 1 zöld citrom leve
  • 6 cső kukorica
  • 1 tk chili paprika
  • ½ csésze morzsalékos túró
  • ¼ csésze friss koriander zöld, apróra vágva (vagy petrezselyem zöld)

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra.

2. Egy kis tálkában keverd össze a majonézt, tejfölt, fokhagymát, citromlevet. Tedd félre.

3. Helyezd egyenesen a sütő rácsára a kukoricákat, és süsd puhára (kb.35-40 perc)

4. Húzd le a kukoricacsövekről a héjukat, és kend be őket a majonézes keverékkel.

5. Tálald azon forrón, chili paprika, túró és koriander-zöld társaságában.