kulcsár edina
A fõtt kukorica finom és egészséges, de most mutatunk valami sokkal izgalmasabbat. Elõ a tepsivel!
Jártál már Mexikóban? Ha nem, biztosan hallottál róla, hogy ott, a
Sétálva eheted a mexikóiak kedvenc nemzeti eledelét. Mexikóig azonban túl hosszú az út, és ott még melegebb van, mint nálunk. Maradj itthon és készítsd el ezt az egyszerű finomságot a konyhádban.
Akár sütőben, akár a kerti grillen nekiláthatsz.
Előkészítés ideje: 10 perc, a sütés ideje: 40 perc.
1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra.
2. Egy kis tálkában keverd össze a majonézt, tejfölt, fokhagymát, citromlevet. Tedd félre.
3. Helyezd egyenesen a sütő rácsára a kukoricákat, és süsd puhára (kb.35-40 perc)
4. Húzd le a kukoricacsövekről a héjukat, és kend be őket a majonézes keverékkel.
5. Tálald azon forrón, chili paprika, túró és koriander-zöld társaságában.