FITTFAZÉK

Ezt nyald a meccs alatt, ha magyar vagy!

Ha baráti társasággal nézitek a magyar válogatott meccseit, és együtt izgultok a gólokért, akkor igazán menő lehetsz, ha egyszer csak a mélyhûtőből előkapod ezt a finomságot. A siker garantáltan nem marad el.

HOZZÁVALÓK:

  • 3 és ½ csésze  piros bélű görögdinnye, kimagozva
  • 5 és ½ ek kristálycukor, 3 felé osztva, vagy más egészséges édesítő
  • 1 ek friss citromlé
  • ½ csésze  kókusztej konzerv
  • 6 közepes kivi
  • 1 ek mini csokoládé chips


ELKÉSZÍTÉS:
1. A dinnyét 2 evőkanál cukorral, a citromlével jól turmixold össze.  Óvatosan szedd le a habját és öntsd 10 jégkrém formába. Körülbelül a 2/3-ig érjen.

2. Szórd a csokoládét a tetejére, majd egy jégkrém pálcika segítségével gyengéden merítsd bele, hogy fagyott állapotában majd olyan legyen, mint a magok a görögdinnyében. Illeszd bele a jégkrém pálcikákat. Tedd a mélyhűtőbe 3 és ½ órára.

3. A fagyasztás utolsó 30 percében keverd össze habverővel a kókusztejet 1 ½  evőkanál cukorral, hűtsd be 30 percre.


4. Vedd ki a jégrémet a fagyasztóból, távolítsd el a fedelet, és óvatosan önts egy lehelet vékony kókusztej réteget a dinnyerétegre. Tedd vissza a mélyhűtőbe 45 percre, ezúttal  fedél nélkül.

5. Közben vágd ketté a kivit, és kanalazd ki a húsát a héjából. Tedd a gyümölcsöt és 2 evőkanál cukorral a turmixgépbe, és pürésítsd. Hűtsd le 30 percre.

6. Vedd ki a jégrémeket a fagyasztóból, és óvatosan önts minden jégrémre körülbelül 1 evőkanálnyi kivipürét a kókuszréteg fölé. Tedd vissza a pálcikát, rakd mélyhűtőbe, és kb. 2-3 órára hagyd bent, hogy jó keményre fagyjon.  


Tipp: Hogy a kész jégrémet könnyebben ki tudd húzni a formából, fordítsd a jégrém tárolót az oldalára, és engedj pár másodpercig meleg vizet a műanyag formára.

És ezeket olvastad már?