FITTFAZÉK

Ez lett az ősz kedvenc desszertje: diétás almafánk

Vigyázat! Annyira finom, hogy a nassolás veszélye fenyegethet Még jó, hogy egészséges.

Egészséges alapanyagokból készült, így az eredmény: alacsony szénhidrát tartalmú, gluténmentes desszert lesz. Paleo diétázók is fogyaszthatják. 

HOZZÁVALÓK 10-12 fánkhoz, mérettől függően:

A tésztához:

  • 3 nagyobb alma, karikákra vágva, magháztól megszabadítva
  • ½ csésze kókuszliszt
  • 1 ek. Norbi liszt
  • ½ tk. őrölt fahéj
  • ½ tk. sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 tojás
  • 1 tk. diétás édesítő, pl. Zéró Calories
  • 2 ek. kókuszolaj (szobahőmérsékleten folyóssá olvadva)

A fahéjas-cukros szóráshoz:

  • 1 ek. Zero Calories édesítő, porrá darálva
  • 1 ek. őrölt fahéj

ELKÉSZÍTÉS:

1. Vékonyan kenj ki egy serpenyőt 2 ek. olvadt kókuszolajjal. Sütés előtt forrósítsd fel.
2. Keverd össze a száraz hozzávalókat: a kókuszlisztet, sütőport, fahéjat, sót.
3. Egy közepes tálban keverd össze a nedves hozzávalókat: a tojásokat, olajat, édesítőt.


4. Elegyítsd a száraz és nedves keveréket.
5. Ebbe a masszába forgasd bele az előkészített almakarikákat.
6. Az olvadt olajjal kend meg a fánkocskák tetejét, és szórd meg a fahéjas cukorral.

Tipp:

A receptet kipróbálhatod sűrű almaszósszal is. Keverj egy kanállal a nyers tésztához.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?