FITTFAZÉK

Ez lett a magyar diétázók kedvence: bombasztikus citromos túrótorta

Mandulás és citromos lett a gluténmentes túrótorta. Lágy, de mégis őrületesen intenzív. Finomított cukrot nem tartalmaz, mégis édesen olvad el a szádban.

Előkészítés: 20 perc, Sütési idő: 40 perc. Kevés cukorral készül, mert a mandula maga is édeskés. Lágy és tömény egyszerre, és nagyon intenzív! A reszelt citromhéj illatossá és különlegesen finommá varázsolja.

Hozzávalók:

  • 300 g (2 és ½ csésze) darált mandula
  • 250 g (1 csésze) túró
  • 130 g (5/8 csésze) diétás édesítő
  • 2 tk. vanília kivonat
  • 4 tojás, sárgájára és fehérjére szedve (szobahőmérsékletű)
  • 1 csipet só
  • 130 g (1/2 csésze) vaj
  • 1 organikus citrom reszelt héja
  • 5 ek. mandulaforgács a tetejét megszórni

Elkészítés:

1. Verd fel a tojássárgájákat a cukorral.

2. Add hozzá a szobahőmérsékleten megpuhult vajat, a darált mandulát, a túrót, a citromhéjat, a vaníliakivonatot. Gépi mixerrel 8 percen át jól keverd össze. Legyen nagyon krémes, a színe pedig halvány.

3. Verd keményre a tojásfehérjéket a sóval. Két részletben, óvatosan kavard bele a vajas keverékbe, és jól elegyítsd.

4. Öntsd a tésztát egy sütőpapírral kibélelt, kivajazott, 24 cm átmérőjű, kerek formába. Egy kanállal simítsd el a tetejét.

5. Picit nedvesítsd be a mandulaforgácsot, hogy ne égjen meg, és szórd a tészta tetejére.

6. Süsd 160 Celsius-fokon 40 percig. Szúrj bele egy fogpiszkálót, hogy meglásd, megsült-e. Ha még ragad, told vissza kicsit.

Tipp:

Ha kihűlt, tedd a hűtőbe. Ha hagysz belőle, meglátod, másnapra még jobban összeérnek az ízek. Tálaláskor megszórhatod diétás porcukorral.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?