FITTFAZÉK

Ez a mennyei túrópogácsa lett a diétázók reggeli kedvence

Szeretnéd valamilyen finom, fehérjedús reggelivel indítani a napot? Ezt a túrópogácsát nagyobb mennyiségben, előre is elkészítheted, mikróban megmelegítheted, és akár úton a munkába is elfogyaszthatod.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A túró, a tojás, a sajt és a sonka mind remek fehérjeforrások. Ha egy finom túrós-tojásos pogácsában kombinálod őket, máris kész a szuper, fehérjedús reggeli. A hűtőben viszonylag sokáig eláll, fogyasztás előtt csak annyi a teendőd, hogy a mikróban felmelegíted. Túl sokáig viszont ne mikrózd, nehogy megkeményedjen. Egy pogácsa fehérjetartalma is garantálja, hogy délig ne légy újra éhes. De nyugodtan elfogyaszthatsz belőle többet is, akár a munkába vezető útra is magaddal viheted.

Sajtos túrópogácsa

Hozzávalók:

2/3 csésze túró

2/3 csésze mandulaliszt

4 tojás felverve

½ csésze reszelt sajt

¼ csésze reszelt parmezán

¼ csésze teljes kiőrlésű liszt (ha szükséges, gluténmentes liszt)

¼ csésze apróra vágott sonka (pl. pulykasonka)

3 evőkanál víz

2 evőkanál karikákra vágott újhagyma

1 teáskanál sütőpor

¼ teáskanál só

Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra. Vajazz ki vagy olajozz ki egy muffinsütőt, 6 muffincsészével.

2. Keverd össze alaposan a túrót, a parmezánt, a lisztet, a mandulalisztet, a sütőport, a tojást, a vizet és a sót. Ezután finoman keverd hozzá a sonkát, a reszelt sajtot és a zöldhagymát is.

3. Oszd el a tésztát a muffinsütő 6 mélyedésében, majd süsd meg 25-30 perc alatt a pogácsákat. Ha hűteni és mikrózni akarod, akkor inkább 25 percig, ha azonnal fogyasztanád, akkor 30 percig süsd őket.

címkék: