FITTFAZÉK

Ez a krémes-habos répatorta minden diétázó álma

Végre egy recept, ami megmutatja a répatorta igazi lényegét! Minden morzsája egészséges, tökéletesen beleillik diétába is. Kóstold meg te is ezt az ínycsiklandó desszertet, és örökké a rabja leszel.
  • Szerző: Ripost

Mennyeien néz ki ez a krémes répaporta igaz? Ráadásul abszolút diétás, mivel a tésztája lenmagból készül, ami nemcsak bomba jó zsírégető, de serkenti a bélműködést, így az anyagcserédre is kiváló hatással lesz. Próbáld ki te is, és edd magad karcsúra ezzel az isteni répatortával:

Krémes-habos répatorta

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál őrölt lenmag
  • 2 evőkanál kókuszliszt vagy bármilyen más csökkentett szénhidráttartalmú liszt
  • 1 sárgarépa lereszelve
  • 4 teáskanál Lovely Sweet  édesítő
  • 2 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 doboz krémsajt

 

Így készítheted el:

1. Egy tálba keverd össze a tojásokat a tejszínnel. Ezután borítsd bele a reszelt sárgarépát, és alaposan keverd el.

2. Egy másik tálban keverd össze a lenmagot, a lisztet az édesítőszert, a sütőport és a szegfűszeget.

3. Öntsd össze a krémmel, és keverd simára.

4. Ezután vajazd és lisztezd ki a tortaformát, majd mehet bele a tészta. Süsd 25 percig nagyjából 180 fokon.

5.  Miután picit kihűlt, vágd ketté a piskótát. 

6. A közepére kenj egy réteg krémsajtot, majd vond be a tetejét is.

7. Tedd a hűtőbe, és hagyd állni akár egy éjszakán keresztül, hogy másnap hidegen tudd tálalni. 

8. A tetejét díszítheted dióval vagy akár néhány szem friss áfonyával vagy dióval is

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?