FITTFAZÉK

Ettől dobsz egy hátast: Epres felhőmuffin cukor nélkül!

A szezon sztárgyümölcse fantasztikusan könnyû desszerttel ajándékoz meg! Mindezt hozzáadott cukor nélkül, így bátran majszolhatod akkor is, ha diétázol. Még ma próbáld ki ezt a szupergyorsan elkészíthető epres csodát!

Az alig pár hozzávalóval gyorsan elkészíthető nyári desszert igazi nagy kedvenc. A felhő módszer már sokszor bizonyított, de a süti mindent visz! Ráadásul a pluszkilók miatt sem kell aggódnod, büntetlenül fogyaszthatod az álomdesszertet! Még ma készítsd el ezt az egyszerű de nagyszerű epres csodát!

Epres felhőmuffin

Hozzávalók:

  • 1/2 kg friss vagy felengedett eper
  • 4 tk. friss citrom leve
  • 5 tojás fehérje (szétválasztva a fehérjéket 2-3-as adagra)
  • 2 ek. porrá őrölt eritrit

Így készítsd:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és helyezd a muffin formákat a konyhapultra.

2. Egy botmixer segítségével készíts pürét az eperből, majd egy nagyobb tálban keverd össze 2 tojásfehérjével és az édesítővel. Kézi mixerrel keverd jól össze, amíg könnyűvé és habossá válik az állaga.

3. A másik három tojásfehérjét verd fel egy külön tálban kemény habbá, addig keverd, amíg merev csúcsot nem alkot a keverék.

4. A tojásfehérjés habot óvatosan keverd bele az epres habba, majd oszlasd el a muffinos pohárkákban.

5. Süsd 10-12 percig, amíg meg nem emelkedik szépen a teteje és pirított mályvacukorra nem emlékeztet.

6. Hagyd a muffinokat pár percig hűlni és tálalhatod is őket!

 A megmaradt adagokat műanyag dobozokban lefedve pár napig tárolhatod, amint újramelegíted őket a sütőben ismét megemelkednek!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?