FITTFAZÉK

Elkészült minden idők legfinomabb palacsintája, ez a desszert mindent visz!

Valami fantasztikus lesz a palacsinta, ha kakaóport keversz a tésztájába. Ha pedig ezt a csokis csodát narancshabos krémmel töltöd meg, te sem tudsz majd betelni vele!

Ezzel a lélegzetelállító csokis-narancsos palacsintával egész télen ünnepi hangulatot varázsolhatsz az asztalra. Nemcsak, hogy különleges, de eszméletlen finom is.

Csokoládés-narancsos palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 3 dl tej
  • 2 tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 2 ek. keserű kakaópor
  •  5 dkg. olvasztott vaj (plusz még a sütéshez)
  • 1/2 tk. vanília aroma
  • 1 csipet só
  • reszelt narancshéj és por alapú édesítő a díszítéshez

A töltelékhez:

  • 20 dkg natúr krémsajt, pl. mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek. juharszirup vagy méz
  • 1 közepes narancs
  • 1 ek. frissen facsart narancslé

Így készítsd:

Palacsinta:

  1. Egy kis tálban habverővel keverd össze a tejet, a tojást, a vajat és a vaníliát.
  2. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, kakaóport, a sütőport és a sót, majd borítsd bele a tojásos alapba. .
  3. Egy habverővel keverd simára a palacsintatésztát, majd takard le és hagyd pihenni a hűtőben 30 percre.
  4. Mindig egy diónyi vajat téve a serpenyőbe süsd ki a palacsintákat a hagyományos módon.
  5. Helyezd egy tányérra és fedd le egy dupla rétegű törlőpapírral vagy egy tiszta konyharuhával. A többi tésztát is így süsd ki.

Tipp: Ha a tészta vastagnak tűnik, egy kis tejjel lazíthatsz rajta.

A töltelék:

  1. A krémsajtot és a juharszirupot keverd ki simára egy tálban.
  2. Add hozzá a reszelt narancshéját és levét és folytasd a keverést.
  3. Végül forgasd össze a külön felvert tejszínhabbal.

Ezek után nincs is más hátra, mint hogy szépen megtöltsd és feltekerd a palacsintákat. Hintsd meg porcukorral, díszítsd reszelt narancshéjjal.

Nemcsak a látvány mennyei, az íze is az!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?