FITTFAZÉK

Elindult hódító útjára az egyszerű magyar étel: világszerte imádják a diétázók

Ezt a finomságot az egész család imádni fogja, mégis büntetlenül ehetitek.
  • Szerző: Ripost

Mit szólnál egy könnyű, de mégis laktató és finom ebédhez, ami alacsony szénhidráttartalma miatt diétádhoz is tökéletes választás? És ha azt mondjuk, hogy izgalmas, egyszerű, ráadásul a család is imádni fogja? A legfőbb alapanyag hozzá a karfiol, és hidd el, kevés ennél jobb választásod lehet, ha a soron következő ebéden vagy vacsorán töröd a fejed.

Hozzávalók

1 kg karfiol

30 dkg darált pulykamell

4 dl tejföl

1 nagy fej vöröshagyma

3 cikk fokhagyma

2 tojás

1 evőkanál vaj

30 dkg reszelt sajt

só, bors, pirospaprika (kedved szerint további szárított vagy friss fűszerekkel is bolondíthatod)

 

Így készítsd

1. A karfiolt szedd rózsáidra, és tedd fel sós vízben főni, de 2-3 perc forralás után szűrd le.

2. A finomra vágott hagymát pirítsd át a vajon, majd mehet hozzá a darált hús, a só és ízlés szerint a fűszerek. 15 perc alatt  el is készül.

3. Egy kivajazott hőálló tálban teríts el egy réteg karfiolt - kb. a felét-, ezen oszlasd el a darált pörköltalapot. Erre kerüljön a többi karfiol, végül tejföllel borítsd rakottas tetejét.

4. Előmelegített sütőben nagyjából 40 perc alatt süsd készre. Mielőtt kivennéd végleg a sütőből, szórd meg a tetejét reszelt sajttal, majd hagyd, hogy a sajt szépen ráolvadjon és megpiruljon a tetején.

Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?