FITTFAZÉK

Diétázók kedvence a sajtchips: íme, egy egyszerű recept

Gondoltál már arra, hogy kedvedre nassolsz, és mégsem szaladnak fel rád a kilók? Ezzel a pofonegyszerû trükkel kicselezheted a tested.
címkék:
  • Szerző: AA

A világ legegyszerűbben elkészíthető ételétől nem fogsz hízni, bármennyit is eszel belőle. Kiváló krémlevesek mellé feltétnek,  uzsonnára gyümölcs mellé is fogyaszthatod, sőt, este a tévé mellett is bátran rágcsálhatod.

Hozzávalók: sajt és sütőpapír

Vigyázz! Lágy sajtból nem tudsz sajtchipset készíteni, mindig keményet válassz erre a célra. Fűszerezheted és sütheted magokkal együtt - ízlésed szerint. Kiváló, ha tökmagot raksz mellé vagy bazsalikommal, sóval, borssal szórod meg.

Elkészítése:

1. A sajtot reszeld le! Sütődet kapcsold grillfokozatra. Ha nincs, 200 fokon előmelegített sütőben süsd majd. Kicsit lassabban készül el, de ugyanolyan finom lesz.

2. A tepsire helyezz sütőpapírt, és formázz a reszelt sajtból kis halmokat! Ha akarod, szórd meg magokkal.

Vásárolhatsz eleve felvágott sajtokat, azokat reszelned sem kell.

Legalább 4 ujjnyira helyezd el őket, mert a halmok szétolvadnak majd lapocskákká. Ha a lapocskákat választottad, akkor is ügyelj rá, hogy távolság legyen közöttük.

3. Várd meg, amíg a sütőben lelapulnak és szépen átsülnek!

4. Ha kész, vedd ki a sütőből és hagyd őket hűlni!

5. Ha kihűltek, késsel óvatosan válaszd le a chipseket a sütőpapírról, és máris fogyaszthatod őket.

 

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A mézeskalács-recept, amit mindenki el fog kérni
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?