FITTFAZÉK

Cukormentes mennyország: málnás kókuszkocka

A kókuszkocka morzsás tésztájánál finomabbat még nem kóstoltál! Ráadásul mindez málnával kombinálva maga a mennyország. A süti elkészítése pedig nagyon egyszerû.

Egészségesebb életformát választottál, egészséges ételekkel?

Kevesebb állati eredetű terméket fogyasztasz: a hús, a tojás, a tejtermékek és a finomított cukor helyett a növényi alapú, tápláló alapanyagokat részesíted előnyben?

Ez a recept csupa ilyenekből áll. És közben mennyei finom!

Az alapanyagok jótékony hatásúak a szervezetedre.

Kókusz: A csont számára fontos magnézium és kalcium bőven található benne. Ezért bírod tovább fáradtság nélkül a napodat! Vasban és cinkben is gazdag. Az emésztést segíti, a vért tisztítja.

Málna: Õshonos gyümölcsünk gazdag C-, B1-, B2-vitaminban, antioxidánsok találhatók benne. Õseink gyógynövényként tartották számon! A vérnyomásra, a magas vércukorszintre, húgyúti problémákra hat főként.

Chiamag: szuperétel, szinte mindenre pozitíven hat (szív, immunrendszer, emésztés, bőr, testsúly, vércukorszint, csontok, bőr, sportteljesítmény). Testépítők számára nélkülözhetetlen!

A kókuszkocka morzsás tésztájánál finomabbat még nem kóstoltál! A kókuszliszt a mandulaliszttel és reszelt kókusszal zseniális társítás. A málna a kókusszal kombinálva csodás felfedezés az ízlelőbimbóknak. Az elkészítése pedig nagyon egyszerű.

Előkészítés: 20 perc, sütés idő: 30 perc.

Ez a desszert gluténmentes, vegán, tojásmentes.

HOZZÁVALÓK 16 DARABHOZ:

Alsó réteg:

  • 2 csésze mandulaliszt
  • 2 csésze édesítés nélküli reszelt kókusz
  • ½ csésze kókuszliszt
  • 4 ek. olvadt kókuszzsír
  • 6 ek. barnarizs szirup (vagy méz vagy juharszirup)
  • ¼ tk. só
  • 2 ek. vaníliakivonat
  • 8-10 ek. víz

A málnás chiamag dzsemhez:

  • 3 csésze friss (vagy fagyasztott) málna
  • ¼ csésze víz
  • ½ csésze chiamag
  • ¼ csésze barnarizs szirup (vagy méz vagy juharszirup)
  • 1 tk. vaníliakivonat

Felső réteg:

  • 1 csésze kókusz chips
  • 1/3 csésze mandulaliszt
  • ½ csésze édesítés nélküli reszelt kókusz
  • 3 ek. barnarizs szirup (vagy méz vagy juharszirup)
  • 2 ek. kókuszzsír
  • ¼ tk. só

 

Előkészítés:

1. Melegítsd a sütőt 180 Celsius-fokra.

2. Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit, olajozd ki.

Alsó réteg:

1. Szórd a hozzávalókat a konyhai robotgép keverőtáljába, és az S-kampót csatlakoztatva dolgozd össze. A vízből először 2 kanalanként csak 8 kanállal adagolj. Nyomd a tésztába az ujjadat. Ha túl kemény, adj még hozzá 2 kanál vizet. Ha egyben marad, akkor megfelelő a tészta.

2. Nyomd a tésztát egyenletes rétegben az előkészített tepsibe. Használd az ujjadat, majd egy faspatulával simítsd el.

3. Egy villával pár helyen lazítsd fel a tésztát, hogy kicsit levegősebb legyen

4. Told a sütőbe 15 percre, majd hagyd tökéletesen kihűlni

Málnás chiamag dzsem:

1. Míg sül az alja, készítsd el a málnadzsemet. Egy kis serpenyőben, közepes lángon főzd 5-6 percig a hozzávalókat. Folyamatosan kavargasd közben, nehogy odakapjon. Akkor kész, amikor a málna már szétesett, és sűrű dzsem állagú lett.

2. Tedd félre hűlni.

3. Amikor már szobahőmérsékletű, oszd el egyenletesen az alsó rétegen, és süsd 10 percig.

4. Vedd ki a sütőből, és tedd félre.

Felső réteg:

1. Szórd az összes hozzávalót egy keverőtálba. A kezeddel gyúrd morzsás állagú tésztává.

2. Morzsold a málnás réteg tetejére, majd süsd 10 percig.

3. Ha kész, vedd ki a sütőből, és egy teljes óráig hagyd hűlni a tepsiben. Amikor elérte a szobahőmérsékletet, tedd hűtőbe 1 órára. Hidegen jól szeletelhető.

4. Légmentes dobozban tárolva 1 hétig is eláll a kamrában.