FITTFAZÉK

Cukor nélkül készült ez a csodálatos epertorta

Mutatunk egy isteni, cukor nélkül készült, csupa-eper tortát! Ebből végre lelkiismeret furdalás nélkül ehetsz, akár többször is!

Vétek lenne kihagyni ezt a csupa-gyümölcs desszertet. Ez egy igazán finom, liszt és cukor hozzáadása nélkül készült torta, amit bátran fogyaszthatsz anélkül, hogy féltened kellene az alakodat.

Epertorta cukor nélkül

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2,5 csésze mandula liszt
  • 2 evőkanál Eritrit
  • 1/3 csésze kókuszolaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Az epres réteghez:

  • 1,5 kg eper - ebből 1 kg felezve, 1/2 kg szeletelve
  • 1/2 csésze Eritrit
  • 1 evőkanál útifűmaghéj

1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Béleld ki a kapcsos tortaformád alját sütőpapírral, vagy alaposan kend be kókuszzsírral.

2. Egy nagy tálban keverd össze a mandula lisztet és az eritritet.

3. Egy másik tálban a langyos kókuszolajból és a vanília kivonatból készíts keveréket, majd add az eritrites mandula liszthez. Nagyon omlós tésztát fogsz kapni.

4. Nyomkod a tésztát a tortaforma aljába úgy, hogy kb. 1,5 cm magasan az oldalára is kerüljön és süsd 15-17 percig, amíg aranybarna nem lesz. Majd várd meg, amíg kihűl.

5. A félbevágott epret tedd egy edénybe, add hozzá az eritritet és forrald kb. 10 percig, majd tedd egy nagyon finom szövésű szűrőbe és csepegtesd le. A levét nyugodtan megihatod, ha kihűlt.

6. A lecsepegtetett epret pépesítsd aprítógépben, vagy botmixerrel és ha nem elég édes, nyugodtan adj hozzá még eritritet és adagold hozzá az útifűmaghéjat, közben figyeld, hogy mennyire sűrű a masszád. Tartsd szem előtt, hogy idő kell, amíg felszívja a nedvességet.

7. A kész masszát simítsd bele a megsült tortába és rakd ki a tetejét a felszeletelt eprekkel. Minimum 1 órára tedd hűtőszekrénybe.

És ezeket olvastad már?