FITTFAZÉK

Cukor és liszt nélkül készül ez a mennyei Fekete-erdő torta

A Fekete-erdő torta szerelmeseinek ajánljuk ezt a részletesen leírt, rengeteg fotóval illusztrált receptet. Liszt nélkül készült, ezért a gluténmentes diétát követők is élvezhetik.

Liszt nélkül készül ez a diétás, csokoládés Fekete-erdő torta. Elkészítés után azonnal a legjobb formáját hozza: máris csodásan lágy, ízgazdag.

HOZZÁVALÓK:

Tortaalap:

  • 8 nagy tojás, fehérjére és sárgájára szedve
  • ¾ csésze kristálycukor
  • 45 dkg félkeserű csokoládé, szeletelve (vagy csokoládé chips)
  • ½ csésze (1 db) sózatlan vaj
  • 1 e.k azonnal oldódó kávépor (opcionális)
  • csipet só
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 1 csésze konzerv cseresznye, lecsöpögtetve
  • 3 ek. rum vagy narancslikőr

Chantilly krém:

  • 2 csésze zsíros tejszín
  • ½ csésze porcukor
  • 1 ek. vanília kivonat

Csokoládéforgács a tetejére:

  • 1 tábla csokoládé

ELKÉSZÍTÉS:

A torta alap

1. Helyezz hőálló edényt forrásban lévő víz fölé. Olvaszd meg benne a 45 dkg csokoládét és a fél csésze vajat.

2. Egy tálban, géppel verd föl keményre a tojásfehérjéket. Ez kb.2 perc lesz. Ha már kemény csúcsot formál, töltsd át egy nagy keverőtálba.

3. Öntsd a tojássárgákat a gép keverőtáljába, és kézi vagy gépi mixerrel, magas fordulaton kavard 30 másodpercig.

4. Szórd bele a kristálycukrot, és folytasd a keverést, míg el nem halványodik a színe. Akkor kész, amikor egy kanálnyit kivéve belőle, nehéz szalagként omlik alá.

5. A cukorral felvert tojássárgákat 2 adagban, óvatosan belefordítva, öntsd a csokoládékeverékhez.

6. Most a csokoládés tálba két adagban forgasd be óvatosan a felvert tojásfehérjéket is. Addig elegyítsd, míg egyetlen fehér csíkot sem látsz.

7. Készíts elő egy 22 cm átmérőjű tortaformát: béleld ki sütőpapírral, és olajozd ki beleragadást gátló olajspray-vel. Öntsd bele a tésztakeveréket.

8. A 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben 30-45 percig süsd. Akkor kész, amikor a beleszúrt fogpiszkálót legfeljebb pár ráragadt morzsával, de szárazan húzod ki.

Egy vékony élű késsel távolítsd el a tortát a forró tortaformától, és hagyd tökéletesen kihűlni.

9. Mindeközben szűrd le a cseresznyét, és mérj ki 1 csészényit. Merj rá 3 ek. narancslikőrt (vagy rumot), és összekeverve hagyd állni az alkoholban.

Chantilly krém:

A konyhai robotgép keverőtáljában verd keményre a hozzávalókat.

A torta betöltése:

1. Szűrd le a cseresznyét. A lecsepegett cseresznyés narancslikőrrel itasd át a tortaalapot.

2. Vond be a tejszínhabkrémmel.

3. Bőven adagold rá a leszűrt cseresznyét.

4. A megmaradt tejszínhabot töltsd krémzacskóba. Helyezz rá egy szép, csillag alakú kitöltő csőrt, és kinyomva a habot, díszítsd fel a tortát.

5. A csokiforgácshoz melegítsd fel a táblacsokit, 25 mp időtartamokra betolva a mikróba. Ne legyen meleg a csoki, csak faragható. Egy éles zöldséghámozóval faragj forgácsokat belőle, majd szórd meg vele a torta tetejét.

Azonnal fogyasztható, vagy be is teheted a hűtőbe.