FITTFAZÉK

Chiamagos kenyérlángos a legújabb diétás őrület!

Ez a finom, igazán magyaros étel mától büntetlenül ehető mindenki számára. Összetevői egyszerre segítik, hogy beinduljon a fogyás és hogy ne ugorjon meg a vércukorszinted a fogyasztása után.
címkék:

Eddig tiltólistán volt a diétázók számára ez régi, hagyományos magyar étel. Most már büntetlenül eheted, mivel a tésztája nem lódítja magasba a vércukorszintedet.

És miután jól lakták vele, hosszú órákig garantáltan nem leszel éhes a szuperfinom, de meglepően alacsony szénhidráttartalmú kenyérlángos után.

A tésztájából készíthetsz pizzát is, ebben az esetben minden olyan feltéttel megpakolhatod, melyek támogatnak a fogyásban. Jöhet sajt, sonka, hagyma esetleg szalámi, gomba, paradicsom, bazsalikom vagy amit éppen megkívánsz.

Chiamagos kenyérlángos

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 7 dkg mandulaliszt
  • 2 dkg kókuszliszt
  • 12 dkg lenmagliszt
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 1 evőkanál chiamag
  • 1/2 teáskanál só
  • 3 dl langyos víz

a tetejére:

  • 1 doboz tejföl
  • 1 fej felkarikázott lila hagyma
  • 4 szelet bacon, felkockázva, kicsit átsütve
  • újhagyma (elhagyható)

Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Keverd össze egy tálban az összes száraz hozzávalót, add hozzá lassan adagolva a langyos vizet, és a kezeddel gyúrd egységes masszává az egészet. Ha túl lágy, adj hozzá még lisztet, ha túl kemény, akkor kevés langyos vízzel puhítsd.

3. Egy nagyobb tepsibe tegyél sütőpapírt, aminek olajozd be a felületét, a tésztát pedig simítsd rá egyenletesen az olajozott felületre.

4. Kend meg tejföllel, majd szórd rá a felkarikázott lila hagymát, és a felkockázott szalonnát.

5. Tedd 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Szórd meg felkarikázott újhagymával, ha szereted. Még melegen szeleteld fel!

 

Tipp:

A tésztát használhatod pizzakészítésre is, akkor paradicsomszósz, sonka, gomba és sajt kerülhet a tetejére.

 

 

címkék: