FITTFAZÉK

Brutálisan finom fogás szénhidrátok nélkül: az olasz csirke mindent visz

Hétköznap se mondj le a finom vacsoráról, de persze a diétádat se add fel. Ez az ínycsiklandó csirkesült mennyei olasz ízkavalkádot varázsol az asztalra! Garantáltan sikert aratsz vele!

Ez a különlegesen finom, paradicsomos olasz csirke tökéletes választás az esti vacsorához. Minden egyes falatjában egy csipetnyi Itália!  Mesésen finom, ráadásul elkészíteni is roppant egyszerű!

Hozzávalók:

  • 4 db csont és bőr nélküli csirkemell
  • 1 db passzírozott konzervparadicsom
  • 2 ek. olíva olaj
  • 3 gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 tk. szárított bazsalikom
  • 1/2 tk. szárított oregánó
  • 1/2 tk. szárított petrezselyem
  • 1 csésze aprított mozzarella sajt
  • 1/4 csésze mini pepperoni
  • 1/4 csésze bazsalikomlevél
  • só és őrölt bors ízlés szerint

Így készítsd:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

  2. Sózd és borsozd a csirkemelleket, majd kevés olajon süsd elő mindkét a húsok oldalát, majd emeld ki az olajból, tedd félre.

  3. Pirítsd le olajon a zúzott fokhagymát, majd add hozzá a  paradicsomot, a szárított bazsalikomot, az oregánót és a petrezselymet. Ízlés szerint sózd, borsozd.

  4. Alacsony hőfokon forrald addig, amíg a szósz egészen besűrűsödik - kb. 15-20 perc.

  5. A félretett csirkemelleket szórd meg a mozarellával és a pepperonival, így told be az előre felmelegített sütőbe. Akkor kész, amikor a sajt szépen ráolvad és aranybarnára sül.

  6. Öntsd nyakon a csirkét a szósszal, tálaláskor díszítsd bazsalikomlevelekkel!

 

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?