kulcsár edina
Hétköznap se mondj le a finom vacsoráról, de persze a diétádat se add fel. Ez az ínycsiklandó csirkesült mennyei olasz ízkavalkádot varázsol az asztalra! Garantáltan sikert aratsz vele!
Ez a különlegesen finom, paradicsomos olasz csirke tökéletes választás az esti vacsorához. Minden egyes falatjában egy csipetnyi Itália! Mesésen finom, ráadásul elkészíteni is roppant egyszerű!
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Sózd és borsozd a csirkemelleket, majd kevés olajon süsd elő mindkét a húsok oldalát, majd emeld ki az olajból, tedd félre.
Pirítsd le olajon a zúzott fokhagymát, majd add hozzá a paradicsomot, a szárított bazsalikomot, az oregánót és a petrezselymet. Ízlés szerint sózd, borsozd.
Alacsony hőfokon forrald addig, amíg a szósz egészen besűrűsödik - kb. 15-20 perc.
A félretett csirkemelleket szórd meg a mozarellával és a pepperonival, így told be az előre felmelegített sütőbe. Akkor kész, amikor a sajt szépen ráolvad és aranybarnára sül.
Öntsd nyakon a csirkét a szósszal, tálaláskor díszítsd bazsalikomlevelekkel!