FITTFAZÉK

A világ legegyszerűbb epertortája, amit mindenki imád!

Üde, gyümölcsös édesség a kora nyári napokra. Könnyû, frissítő desszert. Érdemes elkészíteni legalább 2-3 órával, de inkább 2 nappal korábban.

Üde, gyümölcsös édesség a kora nyári napokra.

Könnyű, frissítő desszert. Érdemes elkészíteni legalább 2-3 órával, de inkább 2 nappal korábban. Csodás szülinapi desszert lehet!

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 4 púpozott csészényi szeletelt eper, kétfelé osztva
  • 2 ek. eritrit
  • 22 dkg sajtkrém, szobahőmérsékleten megpuhulva
  • ½ csésze (40 dkg) édesített tejkonzerv
  • 1 tk. mandula kivonat
  • 12 db babapiskóta (lehetőleg szénhidrát csökkentett)
  • 22 dkg felvert tejszínhab

Elkészítés:

1. Bélelj ki műanyag fóliával egy 25 cm átmérőjű tortaformát.

2. Szórj 2 púpozott csésze szeletelt epret és a cukrot egy közepes lábasba, majd főzd közepes lángon 15 percig vagy besűrűsödésig. Főzés közben egy villával nyomkodd szét. Hagyd kihűlni.

3. Elektromos habverővel keverd simára a sajtkrémet, a sűrített tejet és a mandula kivonatot. Forgass bele 1 csésze hideg tejszínhabot. Tedd félre.

4. A kibélelt formában helyezz el 4 babapiskótát „X” alakban, majd 2 darabot félbetörve tedd a 4 lyukba.

5. A 2 csésze szeletelt eper felével töltsd ki a réseket, ahogy a képen látod.

6. A sajtkrém keverék felét kend a babapiskótákra, jól kitöltve a réseket.

7. Oszd el a tetején a lehűtött, cukros tejszínhabot.

8. Erre következik egy újabb 4+2 darab babapiskóta, a lyukakba a maradék eperszelet, sajtkrémmel fedve.

9. Takard le fóliával. Óvatosan nyomkodd le, tömörítsd a tortát.

10. Legalább 2 órára, maximum 2 napra hűtsd be.

11. Vedd ki a hűtőből a sütit. Borítsd fejjel lefelé egy alkalmas méretű lapos tányérra. Távolítsd el róla a kapcsos formát, majd a fóliát.

12. Halmozz felvert tejszínhabot a tetejére, és máris szeletelheted.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?