FITTFAZÉK

A nyár befutója: pudingos-barackkenyér

A nyári forróságban a legjobb választás, ha egy kis édességre vágyunk egy üdítő gyümölcsös sütemény. A pudingos gyümölcskenyér hihetetlenül omlós, ráadásul igazi diétás finomság minden alkalomra!
  • Szerző: Ripost

Knap Daniella receptje
(6-8 személyre)


Tészta:

  • 35g Zabpehelyliszt
  • 75g Update1 CH Killer
  • 50g diétás vaníliás pudingpor
  • 150g tejföl
  • 100g olvasztott vaj
  • 80 g cukrozatlan habtejszín
  • 3 tk diétás édesítő (pl.: Update1 Lovely Sweet)
  • 6 db tojás (L-es méretű)
  • 2 tk sütőpor

Töltelék:

  • 8 db közepes méretű sárgabarack
  • 1 tk útifűmaghéj
  • 1 mk Update1 lovely Sweet

Díszítés:

  • porrá darált eritrit

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 160C-ra. A hozzávalókat mérjük ki, majd egy tálba keverjük össze a száraz hozzávalókat (Ch Killer, zabpehelyliszt, pudingpor, sütőpor). A tojásokat keverjük csomómentesre az olvasztott vajjal, az édesítővel, a tejszínnel és a tejföllel. Vajazzunk ki 4 darab 5x12cm-es formát, és tegyünk mindegyik aljába egy réteget a tésztából. A felkockázott sárgabarackot keverjük el az édesítővel és az útifűmaghéjjal. Ezután tegyünk minden tésztarétegre a barackos töltelékből. Majd osszuk el a maradék tésztát a 4 formában. A tetejüket is díszítsük barackkal, majd az előmelegített sütőben süssük kb. 55-60 percig. Sütés után hagyjuk egy rácson teljesen kihűlni, majd szórjuk meg a porrá őrölt eritrittel.

Fontos tudni!
Ennek a finomságnak a sütési ideje hosszabb, mint egy hagyományos kevert tésztának. A legjobb, ha alsó-felső sütést használunk és a légkeverést csak az utolsó 15-20 percben kapcsoljuk be. A tészta külseje omlós, a belseje pedig kicsit krémesebb állagú lesz a pudingpor miatt. Ne ijedjünk meg, ha sütés után, egy kicsit összeesik a süti, ez teljesen normális.