Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2021.04.27.

Jó, ha tudod, ez a 3 ruhadarab piszok káros az egészségedre

Bármilyen divatosak is, hosszú távon komoly gondokat okozhatnak.

Mindenki hallott már arról, hogy egy egészségtelen ruhadarab, köztük a magassarkú cipő például mennyi egészségügyi problémát tud okozni, a gerincferdülésen át a bokasüllyedésig sok gond forrása lehet. A hegyes orrú cipők, amelyek nem a lábvonalát követik és összeszorítják a lábfejet, valamint a flip-flop papucsok sem éppen arról híresek, hogy jót tennének a lábcsontozatnak. Talán meglepő, de nemcsak a rosszul megválasztott cipők, hanem a szoros, szűk, nem jól szellőző ruhák is komoly egészségügyi problémákat tudnak okozni, pedig ezek a ruhadarabok kifejezetten népszerűek a nők körében!

Alakformáló fehérnemű

Fotó: shutterstock

Az alakformáló fehérneműk fontossága vitathatatlan, hiszen a használatával magabiztosabbak lehetnek a nők, és kívánatosnak érezhetik magukat, ami lélektanilag nagyon fontos szempont. Az azonban, hogy a rendszeres hordása milyen hatással lehet a női testre, egészen megdöbbentő. Szakemberek szerint a gyomort ért erős nyomás hatására a sav könnyen visszakerülhet a nyelőcsőbe, ami gyomorfájdalomhoz, gyomorégéshez és refluxhoz vezethet. Az erős szorítás a vérkeringésre is káros hatással van, arról nem is beszélve, hogy a tüdőre is nagy nyomás nehezedik, és az ebből fakadó nehézlégzés pedig pánikrohamot, sőt akár hiperventillációt is okozhat.

Skinny, testhez feszülő nadrágok

Fotó: shutterstock

Bár szuperszexik a testhez idomuló nadrágok, sok hátránya is van a túl szűk vagy túl szoros szabásnak. Az évek óta divatos skinny farmernadrágok állandó viselése például kidörzsölheti a két lábad közötti területet, így a comb érzőidege is károsodhat. Kellemetlen lábdagadást is okozhat, szoros derékrésze szintén gyomorpanaszokhoz vezethet. A túlzottan testhez feszülő sport- és jóganadrág nem szellőzik rendesen, így az izzadás során újabb problémával szembesülhetsz. A bőröd nem tud megfelelően szellőzni, ezért sok pattanás alakulhat ki a combjaidon és a fenekeden. Ami még rosszabb, hogy fájdalmas szőrtüszőgyulladás kialakulására, valamint gombás fertőzésre is van esélyed. Érdemes hát alaposan megválogatnod azokat a nadrágokat, amelyeket rendszeresen használsz a sportolás és a mindennapok során.

Tangabugyi

Closeup back view of female buttocks in black lace erotic panties of young sexual woman making bow with hands with soft skin outdoor sunny day on natural background, horizontal picture
Fotó: 123Rf

Tán nem túl meglepő, hogy a tangabugyi is a felsorolás között van. Bár a férfiak rajonganak ezekért az apró kis ruhadarabokért, a tanga viselése nem túl kényelmes, főleg, ha nem megfelelő a mérete és az anyaga sem pamut. Mivel szűk, és a testhez feszül, nem engedi szellőzni a szeméremtájékot, kellemetlenül bevághat vagy kidörzsölheti a bőrödet, ami irritációt, kipirosodást, pattanásokat, viszketést és kiütéseket okozhat. Ha a tanga ráadásul szintetikus anyagból készült, nagyobb eséllyel fertőződhetsz meg, mert a baktériumok és gombák könnyűszerrel megtelepedhetnek a hüvelyedben, kitéve téged egy kellemetlen és hosszadalmas tortúrának. Ha egy mód van rá, használj inkább pamut és kevésbé szoros fazonokat a hétköznapok során.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét - kép

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

life.hu

Kiderült: ez lehet a rákbeteg Katalin hercegné titkos terve

magyarnemzet.hu

A magyar válogatott Norvégia legyőzésével avatta fel az Alba Arénát + videó

ripost.hu

Óriási bejelentést tett Tóth Gabi, özönlenek a gratulációk - Fotó

origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Fény derült a tökéletes kapcsolat titkára: ebből a négy csillagjegyből lesz a legjobb partner

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

YESSS

Egyetlen farmerben járnak idén nyáron a francia nők, válaszd ezt te is!

YESSS

Nagy visszatérő: ez a farmer lesz a tavasz befutója

YESSS

Idén nyáron öltözz Nanushkába! Ezek lesznek a legmenőbb darabok

YESSS

Felrobbant a TitkTok, ez lesz 2024 legdivatosabb hajszíne! Vigyázz, ha tényleg kipróbálod

YESSS

Itt az új mikrotrend: figyeld a tornacipőt!

YESSS

Katalin hercegné bájosan mutatja meg a friss divatot

YESSS

Ez a bikini lesz a nyár legnagyobb divatja

YESSS

Zseniális melltartó trükk: hogy ez miért nem jutott eddig eszedbe?