Elképesztő követelések, Messi keményen kitolt a Barcával

Több, mint egy éve igazolt el az FC Barcelonából Lionel Messi, aki a klub instabil anyagi helyzete miatt távozott a Paris Saint Germainhez. A spanyol El Mundo azonban felfedte, az argentin súlyos igényeket szabott a maradáshoz.

Egy évvel ezelőtt igazolt a Paris Saint Germainhez Lionel Messi, aki gyermekkori csapatát, az FC Barcelonát hagyta ott. Az akkori kommunikáció arról szólt, hogy a Josep Maria Bartomeu által vezetett klub egyszerűen beáldozta az argentint, hogy javítsanak a csapat anyagi helyzetén.

Montpellier HSC v Paris Saint-Germain - Ligue 1
Éveken át riválisok voltak, ma együtt focizik Lionel Messi és Sergio Ramos Fotó: John Berry / Getty Images

A tekintélyes El Mundo spanyol napilap szerint azonban Messi igencsak magasra tette a szerződéshosszabbításhoz tartozó lécet. A hétszeres aranylabdás kizárólag extra körülmények mellett maradt volna a katalánoknál: 2023-ig szóló kontraktus, Lionel Messi egyoldalú hosszabbítási lehetőségével, hűségbónuszok kamatostul való kifizetése, VIP-páholy a Camp Nouban saját maga és Luis Suárez családjának is. Ezen felül privát karácsonyi repülőút is igényelt családjának Argentínába, valamint pusztán a hosszabbításért szeretett volna tízmillió euró aláírási bónuszt. Még arról is intézkedett volna, hogy a Barcelona írjon alá egy szándéknyilatkozat arról, hogy testvérének, Rodrigo Messinek kifizeti, „ami jár”.

Bartomeu ennél alacsonyabb feltételeket kínált, amit Messiék nem fogadtak el. A 2021. március 7-én kinevezett új elnök, Joan Laporta pedig hiába akart minden áron hosszabbítani az argentinnal, a pénzügyi gondok miatt végül meg kellett váljanak a 35 éves játékostól.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!