2 hónapja

Csapó Gábor nem kertelt, ezt gondolja a férfi pólósokról

A budapesti hetedik helynél egyszer teljesített rosszabbul vízilabda vb-n férfi együttesünk, amikor 1986-ban kilencedik lett. Az abban a gárdában szerepelt dr. Csapó Gábort kérdeztük a lehangoló teljesítményről.

Szerző Ripost

Märtz Tamás szövetségi kapitány az M4Sportnak úgy összegezett: előzetesen a szövetséggel abban maradt, hogy a budapesti kiugró helytállás reményében nem lát hozzá fiatalításhoz, ám ha marad tisztében, akkor ez elkerülhetetlen. Az általa mondottak alapján kapitányváltás következik? - kérdeztük Csapó Gábortól, 1976 olimpiai aranyérmesétől.

- Nem élek olyan mélységben a sportág napi történéseiben, hogy erre tudjam a választ – reagált a Borsnak Csapó Gábor. - Vannak döntéshozók, akik ismerik férfi együttesünk búját-baját, mindenesetre a 2024-es párizsi olimpia igen közel van.

Fotó: Földi Imre

Csapó hangsúlyozta, ha az ötkarikás játékokon eredményt akarunk, 2-3 fiatal tehetséget rögvest be kell építeni a nemzeti együttesbe

- Hogy ezt Märtz teszi-e vagy más, erről nem tisztem szólni, viszont most nincs szükség általános sportági temetésre.

Dudi meghökkenve látta, hogy a régi magyaros pólós finesz, gyors játék többnyire hiánycikk, a folyamatos csapatjátékról nem is szólva. Az emberelőnyök kihasználása komótos, sokszor hibás volt.

- Az új szabályok adta lehetőségekkel alig éltek a mieink – emelte ki. - Javaslom, hozzáértők vizsgálják meg ennek okait, és az is érdekes, hogy a szakmában ma már miért a délszláv edzők diktálják a tempót? Jöjjenek vízbe az új arcok, akikkel üdvös lenne megismertetni a kétszeres olimpiai bajnok, 3 Eb-t nyert Németh János, azaz Jamesz pályafutását, hiszen ő a modern vízilabdázás alfája.

Rendőrautót küldtek Dudiért

Az 1986-os madridi vb előtt már távolodott a válogatottságtól Csapó doktor, ám Gyarmati Dezső szövetségi kapitány rádöbbent, nélküle nincs magyar válogatott.

- Akkor már egy hete a balatonfüredi Marina szállóban pihentem, Dezső rendőrkocsit küldött értem, így lettem részese annak a történelmi 9. helynek.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!