TREZOR

Újra indul a telefonhírmondó! Meg fogsz lepődni, miért!

Puskás Tivadar 123 éves szabadalmát porolta le egy vakokat és gyengénlátókat képviselő egyesület. Azoknak a sorstársaiknak, akik nem használnak számítógépet, az egyesület mostantól lehetővé teszi, hogy a legfontosabb hírekről egy telefonszám felhívásával értesülhessenek.
  • Szerző: Ripost

 

A vakok életét talán leginkább megkönnyítő eszköz a számítógép és az internet. Egy számukra kifejlesztett képernyőolvasó programmal a látókkal egyenértékű élvezetet és komfortot nyújt a net. Ugyanúgy tudnak böngészni a neten, jelen lenni a közösségi oldalakon, emaileket küldeni, és minden mást csinálni, amit számítógéppel lehet.

Az új szolgáltatás azon kevés látássérült kényelmét szolgálja, akiket valami miatt nem szippantott be a kibertér. Õk felhívhatják telefonon az új telefonhírmondót a 384-55-41-es számon és a 6-os almenüt kiválasztva meghallgathatják az érdekvédelmi szervezet legújabb híreit.

Egyelőre nem tudni, mekkora igény lesz a hallgatható hírekre, mindenesetre az egyesület a tagsága kérésének tett eleget, amikor 123 évvel Puskás Tivadar szabadalmának bejelentése után elindította a XXI. századi Telefonhírmondót.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?