TREZOR

Olcsóbb a tej, a túró, a tejföl és a sajt. Tudod, hogy miért?

Az összes tejtermék árán végig gyûrûzött a tej felvásárlási árának 25 százalékos csökkenése. A termelők tejválságról beszélnek, a fogyasztók örülnek az olcsóbb áraknak. A jelenség oka, hogy az exportpiacokon a hazait meghaladó árzuhanás történt, így a határainkon belül próbálják a gazdák eladni a tejet.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Az olcsóbb árakkal sikerült a fogyasztók vásárlókedvét meghozni. Amióta megrekedt az export, idehaza 12 százalékkal több tej fogy – adta hírül az agrarszektor.hu egy kutatóintézet adatait.

A tejár csökkenése egy év alatt végig gyűrűzött a feldolgozott termékek során:

a tehéntúró ára 17 százalékkal, a tejfölé 15 százalékkal, míg a trappista sajt ára 22 százalékkal csökkent

Az árcsökkenés önmagában kedvet csinál a vásárláshoz. A kormány erre egy 420 millió forintos marketingkampánnyal is rásegít.

 

A fő üzenet: a boltokban részesítsük előnyben a hazai tejet, tejtermékeket, mert ezzel a magyar gazdák fennmaradását segíthetjük.

A vevők többségét elsősorban az alacsonyabb árak vonzzák. A hűtőpultnál a vevők nemigen gondolnak arra, hogy ha a gazdák a szarvasmarha állomány csökkentésére kényszerülnek, akkor a tehénlétszám újbóli növelése csak hosszú évek munkájával lesz lehetséges.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?