TREZOR

Mostantól szabad a vásár VASÁRNAP is!

Kezdődik a karácsonyi bevásárló roham: szentestéig rendelkezésre áll az ajándékok beszerzésére a 4 adventi vasárnap is, amikor a törvény szerint nem tilos a nyitva tartás. December 24-én azonban az üzletek 12 órakor lehúzzák a rolót, de a WestEndben még plusz 2 óráig szabad a vásár.
  • Szerző: F. G.

A nagy üzletközpontok is kihasználják, hogy az adventi időszak vasárnapi munkavégzés tilalma alól is felmentést ad. Egészen pontosan úgy szól a rendelkezés, hogy a boltok az adventi vasárnapokon 4.30 és 22 óra között, december 24-én és 31-én pedig 4.30 és 12 óra között tarthatnak nyitva.

Csak baj ne legyen belőle!

Az Allee például 9 és 21 óra között várja a vásárlókat, az Árkád 10 és 21 óra között. A Mammut később nyit és korábban zár, mint a már említettek, a budai üzletközpontban vasárnaponként 10 és 18 óra között vásárolhatunk.

A WestEnd némiképp kilóg a sorból, honlapjuk szerint december 24-én 10 és 14 óra között, szilveszterkor pedig 10 és 16 óra között tartanak nyitva. De akkor hogyan tartják be a törvényt?  

Mi jön karácsony után?

Az ünnepek és a bejglimérgezések után kezdődhet a félresikerült ajándékok cseréje, akár már a december 27-i vasárnapon, amikor a Tesco kivételével nyitva tartanak a nagyobb boltok, már csak azért is, hogy feltölthessük az ünnepek alatt kiürült hűtőszekrényeket. Ennek a napnak alighanem a Spar lesz a nyertese: országszerte több mint száz üzletük lesz nyitva 2015 utolsó vasárnapján.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?