TREZOR

Itt a bizonyíték: meg lehet gazdagodni a szelfiből!

Dollármilliárdos lett a szelfiőrületnek köszönhetően a testre és sporteszközökre rögzíthető kamerák kiötlője, Nicholas Woodman, a GoPro alapítója.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Egy bukott vállalkozás, egy öt hónapos szörftúra és egy csuklóra rögzített kamera kellett ahhoz, hogy Nicholas Woodman felismerje: az emberek jobban szeretik magukat megörökíteni, miközben hobbijuknak hódolnak, minthogy másokat filmezzenek.

Négyszáz százalékos profit

Innen már csak egy lépés volt a GoPro nevű vállalkozás négy évvel ezelőtti megalapítása. A cég vezérterméke a HERO kameracsalád, amely alapját képezi a különböző, testre, valamint sporteszközökre rögzíthető video-szetteknek. A vásárlók bónuszként kapnak a kamerákhoz ingyenes szoftvereket és mobil alkalmazásokat, amelyekkel a felvételeiket megszerkeszthetik és fellőhetik a világhálóra.

A világméretű népszerűség anyagi sikert is hozott: a GoPro ma már tőzsdén – az amerikai Nasdaq-on -,  jegyzett cég és a tavalyi bevezetését követően néhány hónap alatt négyszeres profitot hoztak a bátor befektetőknek a kamerás papírok. Ez év márciusában a gyors emelkedést egy rövid, de erőteljes zuhanás követte, de a részvény még ekkor is az eredeti árának kétszeresét érte.

Go, GoPro!

E hó végén teszi közzé a cég a legfrissebb gazdálkodási adatait. A korábbi tőzsdei jelentésekben mindig az elemzői előrejelzéseket meghaladó profitról tudott a GoPro beszámolni. Ha most is így lesz, akkor még mindig nem késő felszállni a kamerás cég vonatára, azaz irány a tőzsde, vegyünk GoPro részvényt.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?