TREZOR

Gondoltad volna? Újságpapírral gyomot is irthatsz!

Ne dobd ki! A virágültetéstől a sörnyitásig mindenre jó!
  • Szerző: Ripost

1.    Használd szagtalanítónak!

Aki a nyomdafesték illatára kattan, az illatosítónak is kint hagyhatja az újságot az asztalon, de a papír és a tinta nagyon jól magába szívja a kellemetlen szagokat. Béleld ki vele a szemetest vagy tömd ki vele az átizzadt cipőket és láss csodát!

2.    Száríts vele cipőt!

Ha már a cipőknél tartunk: ha elkapott egy zuhé és beázott a cipőd, szárítsd belülről is papírral – hazafelé már újra fel is veheted!

3.    Szedd fel vele az üvegszilánkokat!

Leejtettél egy poharat? Szedd össze a nagyobb cserepeket, aztán a kisebbekre teríts újságpapírt és óvatosan töröld fel őket. A nagy része beleáll a papírba, így könnyen és biztonságosan ki tudod dobni a szilánkokat.

4.    Palántázz vele!


Tekerd egy nagyobb pohárba, hogy felvegye a formáját, töltsd meg földdel és már szórhatod is bele a magokat! Ha kikeltek a palánták, papírostul ültetheted ki őket a rendes helyükre – a rögtönzött cserép szépen le fog bomlani.

5.    Érlelj benne paradicsomot!

Ha kicsit keményebb paradicsomot vettél, tekerd be újságpapírba, így sokkal hamarabb megpuhul, mintha a konyhapulton kerülgetnéd, amíg meg nem érik!

6.    Készíts csokrot!


Gyors és kedves ötlet, ha néhány szál friss virágot újságpapírba tekersz és meglepsz vele valakit: ha szépen sikerül, még a vázában sem kell levenni róla!

7.    Fényesíts vele cipőt!

Elfogyott a fényező és indulnod kell a buliba? Fogj egy lapot egy fekete-fehér újságból (a színes maszatolhat!) és glancold ki vele a cipőd! Szebb lesz, mint újkorában!

8.    Óvd vele a törékeny tárgyakat!

Nem csak költözésnél jöhet jól: ha bármi olyasmit kell szállítanod, amit féltesz, tekerd bele néhány lapba. Ha a sarkokat és az éleket külön fecnikkel is kibéleled, nem érheti baleset a kedvenc csecsebecséidet!

9.    Használd gyomirtó helyett!


A kerti ágyásaid közé fektess nedves lapokat, aztán takard be mulccsal: az újságpapír nem engedi kikelni a gyomokat, majd, ha elvégezte a feladatát, szerves hulladékként lebomlik.

10.    Készíts belőle ajándéktasakot!


Kis kézügyességgel rengeteget spórolhatsz: tele van az internet olyan csináld-magad videókkal, amelyek segítenek cuki ajándéktasakká alakítani a régi újságpapírt. Itt az egyik kedvencünk.

11.    Csinálj belőle morzsakefét!

Nincs kéznél kisseprű? Tekerd fel kicsit laposan az újságot, vagdosd be a végét és már szedegetheted is vele a morzsákat vagy pókhálókat!

12.    Használd sörnyitónak!

Mert, mint tudjuk: „olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?